Vágólapra másolva!
A RIA Novosztyi a Financial Times nyomán írta meg, hogy az EU nem tervezi több Oroszország elleni szankció bevezetését, mivel a kivételek száma már így is felülmúlja a ténylegesen végrehajtott büntetőintézkedések számát. Amennyiben helytálló az FT értesülése, úgy kijelenthető, hogy végzetes törés tapasztalható a közösségben a háború folytatásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az EU befejezheti az Oroszország elleni újabb szankciók bevezetését, mivel úgy látják a háborúpárti brüsszeli bürokraták, a további korlátozó intézkedésekkel csupán a kivételt kéről száma növekedne csupán, erről írt a Financial Times egy meg nem nevezett európai tisztviselőre hivatkozva, írta meg a RIA Novosztyi.

- mondta a Financial Times forrása.

Amennyiben helyesek a Financial Times értesülései, úgy elmondható, hogy súlyos, az alapelveket érintő konfliktus tapasztalható a tagországok és Brüsszel között a háború folytatásával kapcsolatban.

A RIA által idézett FT cikkben még hozzáteszik, a brüsszeli bürokratákra komoly nyomásként nehezedik az a tényszerűség, miszerint a szankciók a nemzetgazdaságok olyan területeit érintik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a tagállamok számáta létfontosságú termékek és szolgáltatások előállításához, ez a magyarázat arra, hogy a korlátozó intézkedéseket megvétózzák, vagy (ahogyan azt többek között Magyarország is teszi) kivételt kérnek alóla.

A fentiek is igazolják a magyar kormány által is követett politikát, miszerint ennek a háborúnak csak azonnali tűzszünettel és a béketárgyalások megkezdésével lehet véget vetni, hiszen a nyersanyagokra rászoruló európai országok számára nem járható út hosszú távon, hogy elválasztják magukat a Föld legnagyobb területű országától.

A sokasodó, össze nem hangolt és mellőzött tagállami érdekek azonban úgy tűnik, nem hatják meg Európa gépeltérítőit a brüsszeli járaton, a jelek szerint ugyanis a Pfizer SMS-ek kapcsán súlyos korrupciós botrányba keveredett von der Leyen-adminisztrációban nem adják fel azt a törekvésüket, hogy újabb haszontalan próbát tegyenek az orosz gazdaság szankcionálására.

A RIA hivatkozásaként feltüntetett FT részéről ugyanis úgy tudják, hogy az elkövetkező időszakban a brüsszeli tisztviselők már kevésbé az új intézkedések körét, hanem sokkal inkább a már meglévő intézkedések hatókörét szeretnék bővíteni, valamint vélt vagy valós "kiskapuk" bezárására szeretnének kísérletet tenni.

Mindazonáltal a szankciós politika miatt elharapódzó európai tiltakozáshullámok is rávilágítanak arra, hogy a rendszerszintű korrupciótól átfertődőzött, perverz és aberrált külpolitikát folytató brüsszeli elitnek sokmindenért kell majd elszámolnia Európa felé a jövő évi választásokon.

Többezres tüntetéseken tiltakoznak országuk és az EU szankciós politikája ellen Németországban. Az aberrált, rendszerszintű korrupciótól átfertőződött brüsszeli elit szankciós politikája elhozta Európa ébredését, az európai embernek elege van az életét és a megélhetését tönkretevő szankciókból. Forrás: Twitter/@steve_hanke