Zalatnay Sarolta is ellátta tanácsokkal bevonulása előtt Lagzi Lajcsit

20200918_Raktarkoncert_Zalatnay_Sarolta_MG_RP_44_MG_RP.jpg _Ripost aRaktárkoncertZalatnaySarolta Markovics Gabor 20200918 Budapest

Raktárkoncert
Zalatnay Sarolta énekes

Fotó: Markovics Gábor MG
Ripost
Vágólapra másolva!
Ma már nem szereti felidézni a rácsok mögött töltött időszakot Zalatnay Sarolta, de adott néhány tanácsot a börtönbe vonuló Lagzi Lajcsinak.
Vágólapra másolva!

"Egy zenésznek, akinek különösen fontos a szabadság, talán még rettenetesebb átélni a bezártságot.

Emlékszem, amikor én bevonultam, a börtönparancsnok amikor meglátott, felvont szemöldökkel kérdezte: hova siet, Sarolta? Annyira ügyeltem arra, hogy időben beérjek, hogy korábban értem oda" - emlékezett vissza Zalatnay Cini.

Forrás: Markovics Gábor/Ripost

A betegség pedig lelkileg még nehezebbé teszi ezt az egészet, ezért pontosan átérzem, amit Lajcsi is átél. Onnan menni a kezelésekre emberpróbáló, hiszen nincs ott családja, nem támogathatja senki. Pedig valóban mindent megtettek értem a kórházban, de a lelkemet nem tudták gyógyítani" – tette hozzá az énekesnő, aki szerint a börtönben mindenki sokkal érzékenyebbé válik.

"A könyvtárban dolgoztam és emlékszem, jöttek a nagy, kétajtós méretű rabok, akik a Bibliát vagy romantikus könyveket vettek ki. Hatványozottan kell ilyenkor az érzékenység és a jó szó, mert egyébként még nehezebb lenne átélni, hogy az ember el van zárva a szeretteitől, a családjától és semmit sem akkor tesz, amikor akarja, hanem amikor megszabják neki" - tette hozzá a Blikknek.