Életben maradt a Celtics, ismét megverték a Miamit

Miami Heat v Boston Celtics - Game Five GettyImageRank2 Control Sports Ball Basketball - Sport USA Massachusetts Boston - Massachusetts Boston Celtics Photography Miami Heat - Basketball Team NBA TD Garden NBA Pro Basketball 16 Game Five Al Horford 42 NBA
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 25: Al Horford #42 of the Boston Celtics controls the ball against Caleb Martin #16 of the Miami Heat during the fourth quarter in game five of the Eastern Conference Finals at TD Garden on May 25, 2023 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics nyerte a Miami Heat elleni ötödik mérkőzést az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében, így már csak egy győzelem a floridai csapat előnye a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A magyar idő szerint szerda hajnali, Miamiban aratott győzelem után a tavalyi nagydöntős Boston Celtics hazai pályán legyőzte 110-97-re a Miami Heatet. A meccs nem várt hőse a Celtics játékosa, Derrick White volt, aki 24 pontot szerzett, úgy, hogy nyolc kísérletéből hat három pontost is elsüllyesztett. Ugyancsak remekelt Marcus Smart (23 pont 4/6 tripla) és Jaylen Brown (21 pont, 3/5 tripla).

A Celticsben rajtuk kívül még a csapat legnagyobb sztárja, Jayson Tatum is 20 pont fölé jutott, míg a Heat legjobb dobója Duncan Robinson volt 18 ponttal. A bostoni védelem ezúttal szinte teljesen kivette a játékból a rájátszásban eddig parádézó Jimmy Butlert, aki mindössze 14 pontot dobott.

Még mindig a Miami vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban, amit egy 3-0-s rohammal kezdett. A Celtics reményeit csökkenti, hogy az NBA rájátszásában eddig 150 találkozó állt 3-0-ra, és egyetlen egyet sem tudott megfordítani az ekkora hátrányba került csapat. És az sem Tatumék mellett szól, hogy a hatodik meccset szombaton éjjel Miamiban rendezik. Viszont, ha ott nyer a Celtics, akkor hazai pályán döntheti el a párharcot, és írhat sporttörténelmet.

Eredmény, NBA, rájátszá
Keleti-főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Boston Celtics - Miami Heat 110-97 (35-20, 26-24, 29-28, 20-25)

A párhar állása: 3-2 a Heat javára.