Kokaint találtak a Fehér Házban, Biden irodája közelében

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 27: U.S. President Joe Biden reacts to guests following remarks in the Rose Garden at the White House on September 27, 2022 in Washington, DC. Biden's remarks "focused on lowering health care costs and protecting and strengthening Medicare and Social Security," according to the White House. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ki kellett üríteni a Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát vasárnap, miután a titkosszolgálat az épületrész rutinszerű ellenőrzéskor gyanús fehér porra bukkant, melyről keddre kiderült, hogy kokain - közölte két rendvédelmi tiszt kedden.
Vágólapra másolva!

Az épület evakuálását helyi idő szerint vasárnap 20:45-kor rendelték el, a hatóságok - tűzoltók és a készenléti szolgálat munkatársai - rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az ügy kivizsgálását. Azt nem közölték pontosan, hogy a kábítószergyanús anyagot a nyugati szárnyban pontosan hol találták meg, de a helyszínen elvégzett gyorsteszt segítségével megerősítették a feltételezést, hogy a talált fehér por valójában kokain volt. "A talált kábítószert további laboratóriumi elemzésre küldtük. Arra vonatkozóan, hogy hogyan került a Fehér Házba, zajlik a nyomozás" - közölte a titkosszolgálat.

A nyugati szárnyban találhatók az elnök és stábja irodái, ott van az Ovális Iroda, vagyis az elnök dolgozószobája is.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem volt a Fehér Házban, pénteken elutazott Camp Davidbe, ahonnan kedden tér vissza Washingtonba.