Felgyújtottak és napokig fogva tartottak egy nőt Budapesten

bilincs, rendőrség, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy enyhén értelmi fogyatékos nőt többször megvertek a lakótársai, aztán egy nap az egyikük fel is gyújtotta. A súlyosan megégett áldozatot bezárták az egyik szobába és felváltva őrködtek felette. A nőnek több mint két héttel később sikerült megszöknie és segítséget kérnie.
Vágólapra másolva!

Két férfi közösen használt egy lakást, ahova az egyikük barátnője is beköltözött. Az együttélés nem volt felhőtlen, mivel a nő több férfivel is kapcsolatot tartott, ami miatt állandósult a féltékenykedés és a veszekedés a lakótársak között.

A két férfi többször is megverte az enyhén értelmi fogyatékos nőt, aki nem mert a rendőrséghez fordulni segítségért.

2021. április 24-én egy veszekedés után a szállást biztosító férfi égésgyorsítót locsolt a nő ruhájára és meggyújtotta. A élettársa észrevette, bevitte a fürdőszobába és hideg vizet locsolt rá, de így is súlyos égési sérülései keletkeztek.

A két férfi heteken keresztül bezárva tartotta a megégett nőt, akitől még a telefonját is elvették.

Kezdetben ketten őrizték felváltva, majd megkérték az egyik ismerősüket, egy nőt, hogy ő is vigyázzon rá.

A megégett nő május 10-én megtalálta a lakás kulcsát, amíg a fogvatartója fürdött, úgyhogy az utcára menekült és egy buszmegállóban segítséget kért.

Az elfertőződés veszélye miatt életveszélyes állapotban került kórházba, ahol kezelték a sebeit.

Illusztráció Forrás: Police.hu

A Fővárosi Törvényszék május 8-án kihirdetett első fokú ítéletével a nőre támadó, többszörösen büntetett férfit bűnösnek találta különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében és más bűncselekményekben, amiért 18 év fegyházbüntetésre ítélte. Bűntársát személyi szabadság megsértése, valamint aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés miatt 4 és fél év börtönbüntetéssel sújtotta, míg női segítőjüket bűnpártolás miatt 1 év 8 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen mindhárom vádlott ügyvédje fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei a védelmi indítványok elutasítását kezdeményezték a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblánál.