Baseballütővel verte halálra tanárát, mert rossz jegyet adott neki

Lövöldözés az Egyesült Államokban, Smithsburg, 2022. június 10. Columbia Machine vállalat fröccsöntőüzem,  3 dead in shooting in US state of Maryland Maryland,shooting,Smithsburg Horizontal
MARYLAND, USA - JUNE 09: Three people were killed and multiple wounded, including a police officer, during a “mass shooting� at a factory in Maryland on June 9, 2022, in Smithsburg Maryland.Three people are dead and three others are injured including the suspect and a Maryland State Police trooper after a mass shooting at a manufacturing company north of Smithsburg Maryland. Yasin Ozturk / Anadolu Agency (Photo by Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy iowai tinédzsert, mert baseballütővel halálra verte középiskolai spanyol tanárát.
Vágólapra másolva!

Willad Milleren túl egy másik diák is érintett az ügyben: Jeremy Goodale áprilisban vallotta magát bűnösnek, amiért 2021-ben halálra verték tanárnőjüket, Nohema Grabert, aki az eset idején épp a szokásos délutáni sétáját tette egy fairfieldi parkban. Az ügyészek szerint a tizenévesek, akik akkor 16 évesek voltak, azért ölték meg a tanárnőt, mert

dühösek voltak, amiért egyiküknek rossz jegyet adott.

A nő holttestét az elkövetők gondosan elrejtették: a rendőrség vallomása szerint a tanárnőt egy ponyva alatt találták meg, ami alól csak a keze és a cipője látszott ki. A takaróelemek eltávolítása után vált láthatóvá Graber súlyos fejsérülése, ami a halálát okozhatta.

Az ügyészek a két tinédzserrel folytatott rendőrségi kihallgatások felvételeit is lejátszották a tárgyaláson, valamint fényképeket is mutattak a bűncselekmény helyszínéről.

Shawn Showers kerületi bíró ugyan figyelembe vette Miller fiatalkorúságát, a történtek idején 16 éves volt, de megjegyezte, hogy "Nohema Graber értékes életét rövidre vágta", ami a családja és a közösség számára is „pusztító" volt.

A vádalku részeként az ügyészek azt javasolták, hogy Miller 30 évtől életfogytig tartó börtönbüntetést kapjon, feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. Társát, Goodale-t később ítélik el.

Az ítélethirdetés előtt Miller vállalta a felelősséget a tettéért, majd bocsánatot kért a Graber családtól.

– mondta.

Miller ezek után bocsánatot kért a fairfieldi közösségtől, saját családjától, Goodale családjától és a rendőrségtől is.

Graber rokonai által benyújtott, az áldozatokra gyakorolt hatástanulmányok a tanárnőt kedvesnek, gondoskodónak, családja, diákjai és egyháza iránt elkötelezettnek írja le. Többen Millert és Goodale-t okolták Graber férjének nemrég bekövetkezett haláláért is, aki rákban szenvedett, de a gyilkosság miatti depressziója közepette halogatta a kezelést.

Goodale bűnösségének beismeréséről szóló megállapodás értelmében az ügyészek 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztést javasoltak, feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. Goodale ítélethirdetését augusztusra tűzték ki, de ügyvédei halasztást kértek a meghallgatásra.