Ámokfutó Marylandben, egy férfi négy embert késelt meg

lövöldözés Texas Bryan
A Bryan police officer blocks road access near the scene of a mass shooting at an industrial park in Bryan in Bryan, Texas on April 8, 2021. - One person was dead and several in critical condition following a shooting at a business in Texas Thursday, just hours after US President Joe Biden called gun violence an "epidemic" and unveiled plans to tackle the crisis. The suspect was "in custody," according to the police department in the east Texas town of Bryan where the attack took place. Officials said the individual shot and wounded one officer following the incident and was an employee of the cabinetry manufacturer where he carried out the shooting. (Photo by Sam Craft / AFP)
Vágólapra másolva!
A Maryland állambeli Montgomery megyében egy férfi négy embert szúrt meg egy 32 centiméteres késsel. A helyszínre érkező rendőröknek nem engedelmeskedett a gyanúsított, hadonászott a késsel, majd a rendőrök felé szaladt. Az ámokfutót a helyszínen agyonlőtték.
Vágólapra másolva!

A Montgomery megyei rendőrség szombaton délelőtt több hívást is kapott egy késelésről. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, egy nőt találtak szúrt sebekkel.

illusztráció Forrás: AFP/Sam Craft

Egy másik telefonáló ezt követően jelentette, hogy két másik nőt is megkéseltek a településen. A helyszínre érkező rendőrök két sebesült nőt és egy férfit találtak a helyszínen.

A női áldozatok közül kettőt nem életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak, míg a harmadikat kritikus állapotban tartják nyilván. A férfit nem szállították kórházba - írja a rendőrség sajtóközleményében, idézi a Fox News.

Szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy a gyanúsított több áldozatot is megszúrt, mielőtt a helyszín közelében lévő erdős területre menekült.

A gyanúsítottat nem sokkal ezután egy 32 centiméteres késsel a kezében találták meg. A gyanúsított nem követte a rendőrök felszólítását, megindult az egyik felé, majd ekkor az egyik rendőr ezután többször rálőtt a gyanúsítottra. A gyanúsított a helyszínen halottnak nyilvánították.

A késelés és a rendőr által elkövetett lövöldözés ügyében továbbra is folyik a nyomozás.