Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!
HírTV Radar Forrás: Origo

HÁBORÚ UKRAJNÁBAN - Oroszország azzal vádolta Ukrajnát, hogy a zaporizzsjai atomerőmű kiégett nukleáris fűtőelemek tárolóját támadta drónokkal. Ukrajna pedig tagadta, hogy ilyen támadást hajtott volna végre.

VILÁGKÖRÜLI VITORLÁS - Weöres Szabolcs, az elszánt és kitartó magyar vitorlázó 49 évesen úgy döntött, hogy Fa Nándor nyomdokaiba lépve, 2024-ben elindul a Vendée Globe egykezes világkörüli vitorlásversenyen. Ez az egyik legnehezebb szóló verseny, ahol az elszánt versenyzőknek teljesen egyedül kell megküzdeniük az elemekkel.

ZSOKÉ BRAVÚR MAGYARORSZÁGON - Lehet valaki egyszerre profi sportoló, édesanya és tanuló is egyben? Ez közel sem annyira lehetetlen, mint amilyennek hangzik, ugyanis minden idők legeredményesebb magyar zsokéja felváltva teljesít mindhárom pozícióban, nem is akárhogyan. Most rövid betekintést nyújtunk egy rekorder magyar zsoké hétköznapjába.

KUTYAJÓ NYARALÁS - Tízből hét magyarnak van háziállata, a többség kutyát tart, 80 százalékuk rövidebb autós utazásaira is magával viszi kedvencét – derült ki egy friss felméréséből, amelynek eredményeit Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó és Berta kutyájának részvételével ismertették a gyáli Fundy Fun Park kutyás strandon.

VADMADÁRMENTÉS SUKORÓN - Ilyenkor nyár derekán már több fészekaljnyi madárcsemete kirepült már, ki ügyesebben ki pedig szerencsétlenebbül. A Sukorói madárkórház őket is ellátja, akiket baleset ért az első szárnycsapások manőverezése során, valamint azokat is, akik az elmúlt napok viharaiban károsodtak. És itt van az ország egyetlen madármentő inkubátora is.

ELSŐ LÉPÉS A VADÁSZPILÓTA PÁLYA FELÉ - Aligha van még egy olyan kórház hazánkban, ahol annyi makkegészséges ember fordul meg páciensként, mint amennyi a kecskeméti Repülőkórházban. Katonai pilóták alkalmassági vizsgálatát az egész országban csak itt végzik.

SZÍNES HÍREK A NAGYVILÁGBÓL - A világ minden táján rendeznek őrültebbnél őrültebb versenyeket. Lettországban például szarvasbőgő kihívást szerveztek, Thaiföldön vízibivaly megméretés indította a rizstermesztési szezont, míg Kanadában különleges zenekarok mérték össze tudásukat egy karibi karneválon.

Korábbi adásból ajánljuk a Nyíregyházi Állatparkba érkező Humboldt-pingvin kolóniát, mint a Jégkorszak Interaktív Állatbemutatóját. Bár a különleges létesítmény csak jövő tavasszal nyílik, az új Humboldt-pingvin kolóniát már láthatják a látogatók.