Őrült összeget fizettek egy gyros jelmezért egy kanadai árverésen

döner kebab
Vágólapra másolva!
A kebab kanadai változata kapcsán először vita tört ki az aukción a résztvevők között, majd az eltérő elképzelésekkel rendelkezők licitháborút indítottak egymás ellen. 
Vágólapra másolva!

Az óriási gyorséttermi jelmez 16 ezer kanadai dollárnak (több mint 4 millió forintnak) megfelelő összegért kelt el egy kanadai kormányzati árverésen.

A recept kapcsán kialakult vita váltotta ki a licitháborút az életnagyságú "donair" jelmezért, amely a gyros vagy döner kanadai változata.

A donairt először az új-skóciai Halifaxban készítették, és a gyroshoz vagy a döner kebabhoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy sűrített tejből készült édes mártással öntik le és nem tesznek bele salátát.

Adil Asimot - az edmontoni PrimeTime Donair tulajdonosát - kifejezetten a saláta motiválta arra, hogy megelőzze az online árverésen regisztrált 1710 ajánlatot.

- mondta Asim.

Asim elszántsága a győzelemre csak megerősödött, amikor elment megnézni a jelmezt. Eredetileg Alberta tartomány rendelte meg egy oktató videókampányhoz, amely a kábítószeres vezetés veszélyeiről szólt. De a javasolt reklámot elvetették, a jelmezt pedig egy raktárba vitték és ott porosodott - írta a Guardian.

Az 142 centiméter magas jelmezt Christine Papalexis és Bill Bryan bábtervezők készítették, akik közül az utóbbi a Marshmallow Man jelmezét is tervezte az 1984-es Szellemirtók című klasszikusból.

Asim számára nyilvánvaló volt a kézműves munka minősége. További kutatást követően, amelyből kiderült, hogy egy vadonatúj kabalaruha megrendelése valószínűleg meghaladja a 1000 kanadai dollárt (260 000 forintot) - Asim úgy döntött, hogy hosszú távra tervez.

- mondta Asim.

Az aukció hétfő esti zárásakor a PrimeTime Donair (Asim) nyert, mivel az előző licitáló ajánlata mindössze 5 kanadai dollárral (1300 forinttal) volt kevesebb.

Az ajánlatot Steve Wallis, a kanadai "lopakodó kempingezés" szerelmese tette, aki úgy döntött, hogy néhai felesége, Jessica emlékére licitál. A késő esti vacsorák és egy új-skóciai kirándulásra emlékeztette őt, amelyet Jessicával éltek át, mielőtt összeházasodtak volna. A házaspár bejárta az összes olyan éttermet, amely azt állította magáról, hogy a donair szülőhelye.

Végül azonban nem sokkal az aukció lezárása előtt Steve felhívta Asimot, és azt mondta neki, hogy hagyja őt nyerni - ha együtt tudnak dolgozni, hogy pénzt gyűjtsenek jótékonysági célokra.

Asim beleegyezett, és megfogadta, hogy rendeznek egy donairevő versenyt.

Videó: CTV News, Edmondton