Shakira mindent bevallott, rengeteg adót csalt el

SHAKIRA Barcelona, 2023. november 20.
Shakira kolumbiai énekesnő távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án. Az ügyészség vádirata szerint az énekesnő 14,5 millió euró adót nem fizetett meg 2012 és 20
Barcelona, 2023. november 20. Shakira kolumbiai énekesnő távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án. Az ügyészség vádirata szerint az énekesnő 14,5 millió euró adót nem fizetett meg 2012 és 2014 között akkori tartózkodási helyén, Spanyolországban. MTI/AP/Joan Mateu Parra
Vágólapra másolva!
A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira, kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt.
Vágólapra másolva!

Az egyezség értelmében 7,3 millió eurós (2,7 milliárd forint) pénzbírságot kell megfizetnie, és - büntetlen előéletére tekintettel - hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forint) büntetést és nyolc év, két hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

Shakira, kolumbiai énekesnő távozik egy barcelonai bíróságról adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án Forrás: MTI/AP/Joan Mateu Parra

- fogalmazott az ügyben kiadott közleményében a világsztár.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt.

Shakira, kolumbiai énekesnő egy barcelonai bíróságra érkezik adócsalási pere tárgyalásának első napján, 2023. november 20-án Forrás: MTI/EPA/EFE/Quique García

Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozást, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.