Fidesz: Azok támadják a szuverenitási törvényt, akik dollármilliókat kaptak

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. február 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Azok beszélnek a szuverenitási törvényjavaslat ellen, akik a 2022-es választásra dollármilliókat kaptak külföldről. Mára egyértelművé vált, hogy a baloldal külföldről kapott kampánypénzeket, a dollárok Gyurcsány és Karácsony emberein keresztül érkeztek a baloldal kampányába - írja közleményében a Fidesz.
Vágólapra másolva!

Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba, és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen. A szuverenitási törvényjavaslat célja, hogy megakadályozzuk a külföldi beavatkozási kísérleteket.

Eddig is tiltott volt a pártok számára külföldi támogatás elfogadása, de a törvényjavaslat szigorúan büntethetővé teszi a külföldi kampányfinanszírozást.

A külföldi befolyásról a nemzeti konzultációban is megkérdezzük az embereket. A kormánypártok szerint egyértelműen szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, Magyarország szuverenitásának védelmére - írja a közlemény.