Egyesek PlayStation 5 Prót kapnak karácsonyra

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Számít rá a Sony, hogy emiatt még idén kiszivárognak a konzol részletes specifikációi.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt új és részletes információk érkeztek a Sony generációközi konzolfrissítéséről, amelyek alapján a PlayStation 5 Pro gépi tanulásos feladatok gyorsítására kitalált koprocesszort és sokkal gyorsabb videóvezérlőt kaphat.

Egy év múlva már a PlayStation 5 Pro lesz a Sony legújabb konzolja Forrás: Sony

Továbbra sem tudni, hogy a pletykált adatok megfelelnek-e a valóságnak, még a közismerten rendkívüli forrásokkal rendelkező Tom Henderson játékújságíró sem képes azokat megerősíteni vagy megcáfolni. Annyit viszont mer állítani, hogy decemberben megkezdődött a PlayStation 5 Pro fejlesztői készletének (dev kit) kiszállítása a külsős fejlesztőcégekhez, emiatt a Sony illetékesei számítanak a játékkonzol specifikációinak december folyamán történő kiszivárgására.

A dev kit terjesztésének szélesebb körű megkezdése érthető, hiszen várhatóan 2024 őszén kerülhet majd piacra a PlayStation 5 Pro. Az elérhetővé válásakor a Sony garantáltan szeretne minél több olyan játékot látni, amely már képes valamilyen mértékben kihasználni az erősebb PS5-ben lapuló extra lóerőket és funkciókat, ám a fejlesztőknek tesztelniük kell valamin a játékaikhoz kiadandó frissítéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!