Karácsonyi ajándékötletek lányoknak

karácsonyi ajándék, lányoknak, fiatal, nő, lány
A fiatal lányokkal van talán a könnyebb dolgunk.
Vágólapra másolva!
A karácsony az ajándékozás időszaka, és mi lenne jobb örömet szerezni a körülöttünk lévő lányoknak (barátnőinknek, gyermekeinknek, unokáinknak), mint egy olyan ajándék, amit valóban szeretnek és értékelnek? De a lányok sokféle érdeklődési körét és stílusát néha nehéz kiismerni és ezért nem egyszerű megtalálni a tökéletes ajándékot. Igyekszünk javasolni pár inspiráló tippet - kivételesen nem csak a techvilágból - , legyen szó gyermekről, kamaszról vagy akár idősebb lányismerősről.
Vágólapra másolva!

Mi most ebben a cikkben szándékosan kihagytuk az olyan egyértelmű ötleteket, mint a babák, babaházak és hasonlók, mert az biztosan mindenki fejében azonnal felmerül, ha lányoknak keres karácsonyi ajándékot. Lássuk inkább a többi lehetőséget!

Szépítő termékek

Ha a lányok szeretik a sminkelést és a szépítkezést – melyik lány nem szereti?-, akkor egy szépítő termékpakk mindig jó választás lehet. A variációs lehetőségek a végtelent súrolják, és a különböző szépségipari márkák, üzletek is összeállítják a saját karácsonyi ajándékcsomagjukat csakúgy, mint az adventi naptárjaikait, így, ha nincs saját ötletünk azok közül is választhatunk egy szépet, vagy esetleg valamely beauty-tech cég termékét, ha inkább tartós ajándékot adnánk.

Élmény ajándékba

Az élmény ajándékok mindig emlékezetesek. Lehet ez egy wellness hétvége egy szállodában, egy koncertjegy, egy cirkuszi előadás, vagy akár idejekorán megvásárolt hetijegy valamelyik nyári fesztiválra. Mindez csak attól függ, hány éves a lány, akinek az ajándékot szánjuk, mert lehet, hogy ezek helyett egy játszóház-bérlet lesz az igazán várt ajándék.

A gyerekeknek szánt ajándékokkal van talán a könnyebb dolgunk. Forrás: Origo

Divatos kiegészítők

Divatos kiegészítők mindig jó választás, és az ajándékozóknak számtalan lehetőséget kínálnak. Választhatunk egy szép táskát, egy divatos sálat vagy egy stílusos sapkát. Az ékszer is jó ötlet lehet, és egy személyre szabott darab még különlegesebbé teszi az ajándékot, legyen ez például egy gravírozott nyaklánc, vagy egy monogrammal ellátott karkötő.

Könyv vagy könyvutalvány

Régen a könyv volt a tipikus jokerajándék. Mindenki, akinek semmi nem jutott az eszébe, bement egy könyvesboltba és vett valamilyen (többnyire sajnos akármilyen) könyvet, aminek a megajándékozott vagy örült vagy nem. Ma már ez nem feltétlenül van így, mert egy-egy komolyabb kötet ára 4-5 ezer forintnál indul, így csak úgy megvenni egy bármilyen könyvet szerencsére nem szoktak az emberek. Ha viszont a lányok szeretnek olvasni, egy jó könyv mindig örömet szerezhet nekik. De ha nem vagyunk biztos az ízlésükben, egy könyvutalvány, vagy ajándékkártya lehet a legjobb megoldás, hogy a lányok kiválaszthassák a saját könyvüket.

Egyedi kézműves ajándék

Egyedi kézműves ajándékok mindig személyes és különlegesek. Gondolkodjunk olyan lehetőségekben, mint egy kézzel készített gyertya, egy festmény vagy egy saját készítésű ékszer. Ez nem csak akkor jó, ha a saját költségvetésünk kicsi, hiszen ezek alapanyagai nem feltétlenül olcsók. De azt is megtehetjük, hogy csak az alapanyagokat vásároljuk meg és az ajándékozottra bízzuk, hogy készítsen belőle a saját ízlésének megfelelő dolgokat. Így nem csak ajándékot, de élményt is adunk egyszerre.

Fitness és egészség szett

Ha a lányok érdeklődnek az egészséges életmód iránt – márpedig ez egyre inkább így van - akkor egy fitness és egészség szett is jó ajándék lehet. Választhatunk olyan ajándékokat, mint egy okosóra, egy jóga szőnyeg vagy egy fitnesz bérlet. Ezen a területen csak a pénztárcánk szabhat határt a lehetőségeknek, de egy olcsóbb okosóra, esetleg okos karkötő már 10 000 forintos magasságban elérhető, szóval nem muszáj hitelt felvennünk ehhez az ajándékcsoporthoz sem.

Egy tizenéves lány már jóval komolyabb ajándékoknak is örül. Forrás: Origo

Ez csak néhány érdekes karácsonyi ajándék lányoknak. Fontos, hogy ismerjük a lányok egyéni érdeklődési körét és stílusát, és olyan ajándékot válasszunk, ami személyes és kifejezi az irántuk érzett szeretetet és figyelmet. Ez a legfontosabb, bármelyik korosztályról is van szó.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.