Bezár az ország legismertebb McDonald's étterme

2023.05.30. McD Nyugati étterem - Előtte McD Nyugati McDonald's Meki Étterem Felújítás előtt Előtte 2023.05.30. McD Nyugati étterem - Előtte fotózása.
A McDonald's étterme a Nyugati téren (2023 májusában készült felvétel)
Vágólapra másolva!
Étterem-átalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald's a tervek szerint mintegy fél évre zárja be a többször is a világ egyik legszebb McDonald's gyorséttermének választott Nyugati téri éttermét a vállalat. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá – áll a vállalat közleményében.
Vágólapra másolva!

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc.

A McDonald's étterme a Nyugati téren (2023 májusában készült felvétel) Forrás: Ancsin Gabor / Kepszerk.hu/Copyright 2023 Ancsin Gábor / Képszerkesztőség Kft./Ancsin Gábor

Új belső kialakítást kap az étterem

A belső kialakítás alapja a McDonald's RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják.

A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a szakaszt felemelik a bejárati padlószinthez.

A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani.

Az ún. transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

Akár az asztalhoz is kérhető a rendelés

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és a hagyományos kasszák egyaránt megjelennek majd. A vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket ezeken a módokon, vagy a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni.

Az applikációs rendszer bevezetéséről az Origo korábban már írt, ennek részleteit ebben a cikkben találja.

Látványterv az átalakított étteremről Forrás: Process Solutions

„2019-ben hirdettük meg hazai növekedési stratégiánkat, amely során a hálózat dinamikus fejlesztésébe kezdtünk. Ez a stratégia két fő elemből áll: új éttermek nyitása és a már meglévő éttermek felújítása a Jövő Élménye koncepció jegyében. A stratégia ez utóbbi elemét zárjuk le a láncunk egyik legjelentősebb hazai egységének teljes megújításával." – mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője az étterem átmeneti bezárása és átalakítása kapcsán.

A cég nem pusztán éttermeinek belső fejlesztését végzi, ahogy arról beszámolónk megjelent, a napokban jelentették be, hogy a saját parkolóval rendelkező éttermekben elektromosautó-töltő berendezéseket létesít az MVM Mobiliti.

A vállalat átalakította Magyarország első McDonald's-át is, a megújítás részleteiről itt olvashat.