Meglévő mobilokra is elérhető lesz a Galaxy AI

samsung galaxy ai
Képes lesz fordítani az eltérő nyelveken beszélők között a telefonhívások során
Vágólapra másolva!
Viszont nem lesz örökké ingyenes a használata, legalább részben fizetőssé fog válni.
Vágólapra másolva!

A vártnak megfelelően a Galaxy S24 mobilcsalád egyik legnagyobb előnyeként a mesterséges intelligenciás funkciókat hozta fel a Samsung. A bejelentés óta két fontos adalékinformáció is befutott az ügyben, a Galaxy AI ernyő alatt összefogott fejlesztések egyrészt nem csak a kérdéses mobilokon lesznek elérhetőek, másrészt pedig idővel fizetni kell majd értük.

Képes lesz fordítani az eltérő nyelveken beszélők között a telefonhívások során Forrás: Samsung

A csúcsmobilok bejelentése óta kiderült, hogy az év első felében csordogálni kezdő OneUI 6.1-es frissítéssel együtt a Galaxy AI funkcióinak legalább egy része a Galaxy S23, a Galaxy S23 FE, a Galaxy Z Fold 5, a Galaxy Z Flip 5, továbbá Galaxy Tab S9 modellekre is megérkezik majd. Nem kizárt, hogy további eszközökre is befut még a technológia, de biztos információk csak később lesznek az ügyben.

A másik időközben kiderült információ már kevésbé kellemes, a Samsung szerint a Galaxy AI szolgáltatásai nem lesznek örökké ingyenesek, a vevők csak 2025 végéig vehetik térítésmentesen igénybe azokat, ezt követően minimum egy részük, ha nem az egészük fizetőssé válik majd. A részletek újfent tisztázatlanok, feltehetően havidíjra kell gondolni.

A Galaxy AI funkcióinak egy része a felhőben fut, már pusztán ennek a folyamatos költsége is kikényszerítheti a havidíj elkérését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!