Elképesztő, új város épül Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Friss információk, köztük egy térkép is megjelent egy tervezett amerikai metropoliszról. A szilícium-völgyi milliárdosok által támogatott projekt szerint egy utópisztikus új város épül Kaliforniában. A projekt 15 000 új munkahelyet garantál a helyieknek, továbbá rengeteg juttatást, pénzt, valamint akár 200 millió dolláros befektetést számos szomszédos városba, hogy segítsék ezeket a közösségeket a fejlődésben. Ezek ellenére a helyiek ellenállása töretlennek tűnik. 
Vágólapra másolva!

Január 17-én, szerdán, a California Forever csoport részletes terveket osztott meg a nyilvánossággal arról a milliárdosok által támogatott projektről, amely egy új várost tervez építeni Kaliforniában, a Bay Area-ban. A California Forever projektet tavaly nyáron jelentették be, és a Szilícium-völgy leggazdagabb és legbefolyásosabb alakjaiból álló csoport támogatja, köztük olyanok, mint Reid Hoffman, Marc Andreessen, Laurene Jobs.

A projekt mögött álló cég közel egymilliárd dollár értékű telket vásárolt az új város építéséhez.

image

A projekt frissen megjelent, 86 oldalas leírása szerint 15 ezer új munkahelyet fognak létrehozni a helyi lakosoknak, amelyek a helyi heti átlagbér legalább 125%-át fogják fizetni az ott dolgozóknak.

Továbbá azt is ígérik, hogy 400 millió dollárt, azaz több mint 140 milliárd forintot, biztosítanak majd az úgynevezett közösségi finanszírozásokra, hogy segítsék az embereket új lakásokat vásárolni az új városban.

A honlapon dolgozó családos emberek, tanárok, nővérek, rendőrök és tűzoltók, valamint építőmunkások szerepelnek a támogatás lehetséges kedvezményezettjei között.

image

Ezen felül a projekt vezetői további 200 millió dollárt fognak majd abba fektetni, hogy a környező városokat támogassák, ezzel fejlesztve az egész térséget.

Továbbá egyéb ígéretek is szerepelnek a közzétett dokumentumokban, mint például a helyi parkok, ösvények és mezőgazdasági területek támogatására vonatkozó pénzügyi kötelezettségvállalások.

image

A szerdán bemutatott térképen a névtelen város valahol a Solano megyei Rio Vista és Suisun City között helyezkedik el. A térkép azt is megmutatja, hogy a város lakónegyedek és kereskedelmi vállalkozások keveréke lenne, azonban a részletek még homályosak.

Hogyan reagált a helyi közösség?

A fejlesztés jövője azonban még kérdéses, mivel 13 ezer helyi lakos támogató aláírását kell megszerezniük ahhoz, hogy novemberben az emberek szavazzanak a folytatásról és a helyiek nagyon nem támogatják az ötletet.

Embed from Getty Images

A California Forever számos gyűlést tartott, ahova bárki elmehetett, de ezek nem úgy alakultak, ahogy a projekt vezetői eltervezték, ugyanis a lakosok kinevették őket.

Továbbá az sem támogatja az ügyet, hogy a cég számos helyi farmerrel pereskedik éppen.