Szemtelenül olcsón adják az 1034 lóerős sportkocsit

ultima evolution
Vágólapra másolva!
Az angol Ultima Sports 1034 lóerős sportkocsit dob piacra, amely egy kitömött Audi A8-asnál is olcsóbb.
Vágólapra másolva!

Az angol Ultima Sports Evolution néven dobja piacra új sportkocsiját, amelynek csúcsváltozatába 6,8 literes, kompresszoros V8-as motor kerül. A Chevrolet-eredetű blokk 1034 lóerőt szabadít a hátsó kerekekre, amely az ezer kilogramm alatti üres tömeggel együtt félelmetes menetteljesítményeket ígér.

Forrás: Ultima Sports

A gyártó szerint százas tempóra 2,3 másodperc alatt gyorsul az autó, a 160 km/h 4,9 másodperc alatt van meg, ezt még a Porsche 918 Spyder sem tudja. Az adatlap szerint 386 km/h az elérhető legnagyobb sebesség, de más váltóáttételezéssel elméletileg magasabb tempó is elérhető lenne.

Forrás: Ultima Sports

A hatfokozatú kézi váltó egyébként a Porschétől származik, gyors kapcsolgatásra optimalizálták. Az autóban a legjobb az ára, olcsóbban hazavihető, mint egy alaposan kitömött Mercedes S osztály, 7-es BMW vagy Audi A8-as. Jelenleg 96 ezer fontot (39 millió forint) kér a gyártó a csúcsmodellért, de a 355 lóerős alapváltozat már 70 ezer fontért (28 millió forint) elvihető.

Forrás: Ultima Sports

Aki ráadásul kit-carként, a saját garázsában szereli össze az Evót, valóban verhetetlen áron, 38 ezer fonttól (15 millió forint) lehet az autó tulajdonosa, ennél legfeljebb tízezer fonttal lehet drágább a házi összelegózásra váró csúcsmodell. A nemrég nyugdíjba küldött, 1001 lóerős Bugatti Veyron ára 350 millió forint körül volt.