Los Angelesben bemutatkozott a világ legnépszerűbb hibrid autójának frissített változata.

Forrás: Toyota

A negyedik Prius-nemzedék ráncfelvarrásának legfontosabb eleme, hogy már összkerékhajtással is rendelhető lesz a taxisok kedvenc típusa. A hibrid AWD-i hajtás fő eleme egy nagy nyomatékú villanymotor, amely szükség esetén rásegít a hátsó tengely hajtására.

Forrás: Toyota

Elinduláskor 10 km/óra sebesség felett, automatikusan kapcsolódik be, és akkor aktiválódik, ha a szenzorok 10 és 70 km/óra sebesség között, havon vagy nedves úton csúszós körülményeket érzékelnek. Mivel nincs központi differenciálmű vagy kardántengely, az összkerékhajtás a csomagtartó méretét csak minimális mértékben befolyásolja, és a Prius kedvező fogyasztását is alig rontja.

Forrás: Toyota

A frissítés másik örömteli hozadéka, hogy a korábban meglehetősen kusza formavilág letisztultabb lett, megújult a Prius eleje és hátulja, valamint a kerekek dizájnja és a színválaszték is. A felszereltség is változott: nagyobb a vezeték nélküli töltő rekesze, a head-up display további funkciókat kínál, és a Toyota Touch 2 multimédia-rendszer gyorsabb, és könnyebben kezelhető.