Vágólapra másolva!
George Lucas kultuszteremtő sci-fijének eredeti három epizódja még az idén a piacra kerül díszdobozos DVD formájában is.
Vágólapra másolva!

A Csillagok háborújá-t, a Birodalom visszavág-ot, valamint A Jedi visszatér-t tartalmazó készlet 4 DVD-lemezes díszdobozban kerül majd az amerikai boltok polcaira szeptember 21-én. A filmek néhány nappal később kerülnek a nemzetközi filmpiacra.

Jim Ward, a Lucasarts marketingigazgatója a The Hollywood Reporter című lapnak elmondta, a negyedik lemezen minden valószínűség szerint egy újonnan készített dokumentumfilm kap majd helyet, amely további kulisszatitkokat mutat majd be a Star Wars-birodalomról. Az alkotásban eddig sehol nem látott felvételeket ígérnek az eredeti trilógia készítéséről.

"Jelenleg restauráljuk és digitálisan feljavítjuk az eredeti három filmet a DVD-megjelenésre, továbbá az ideális marketingstratégia kidolgozásán fáradozunk" - tette hozzá Ward. "De, azt hiszem, nyugodt lehetek, hiszen alighanem hatalmas sajtóvisszhangja lesz majd, ha a piacra kerül a díszdoboz."

A Lucasfilm és a 20th Century Fox azért választotta az őszi időpontot, hogy a lehető legtöbb profitot generálják majd a karácsony előtti ajándékvásárlási láz során. Remélik, hogy a DVD megjelenés kedvező hatással lesz majd a 2005. május 25-én a mozikba kerülő, egyelőre cím nélküli harmadik epizód reklámhadjáratára és jegyeladásaira is.