Tizedik díját nyerte Szász Attila Örök tél című filmje, amely a legjobb filmdrámának járó díjat kapta a Sedona Nemzetközi Filmfesztiválon.

A február 22. és március 1. között huszonötödik alkalommal Sedonában megrendezett filmfesztivál az egyik legnépszerűbb függetlenfilmes seregszemléje Észak-Amerikában. Idén 160 alkotást mutattak be a világ minden tájáról, Izlandtól Palesztinán át Hollandiáig.

Az Örök tél korábban díjat nyert többek között St. Louisban, Indianapolisban, Fort Lauderdale-ben és Los Angelesben, megkapta a Legjobb Európai Tévéfilmnek járó Prix Europa-díjat, az A-kategóriás Montreáli Filmfesztiválon pedig a legjobb rendezés díját is. A film fesztiválkörútja áprilisban folytatódik Kaliforniában és Zágrábban.

Az Örök tél története annak a több százezer magyarnak állít emléket, akiket a II. világháború végén szovjet munkatáborokba hurcoltak kényszermunkára, és akik közül sokan soha nem térhettek haza. A film létrejöttét a Gulág Emlékbizottság támogatta.

Az Örök tél alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró nevéhez olyan sikeres történelmi tévéfilmek fűződnek, mint a Félvilág és A berni követ. Következő közös munkájuk, az Apró mesék című romantikus történelmi thriller jövő héttől (március 14-től) látható a hazai mozikban.