Wolfgang Puck, az Oscar-gálavacsora séfje mindenkinek ad egy Oscart

A világ 10 leggazdagabb séfje
US-Austrian chef Wolfgang Puck poses with Pizza fresh out of the oven at the 94th Annual Academy Awards Governors Ball Press Preview held at the Hollywood And Highland Center on March 24, 2022 in Hollywood, California. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Vágólapra másolva!
Mindenki kap egy Oscart a 95. Oscar-díjátadó ceremónia vendégei közül Wolfgang Puck osztrák sztárséf ígérete szerint, aki 29. alkalommal készíti el stábjával az amerikai filmakadémia kormányzói báljának ünnepi gálavacsoráját.
Vágólapra másolva!

Az 1500 fős vendégseregnek a ropogós fish and chipstől a lazacos pizzán át a csirkepitéig számtalan ínyencséget szolgálnak fel az estén. A vegán és vegetáriánus fogások mellett húsételek, például vagju marhahússal készült fogások is lesznek az étlapon, továbbá az újdonságok között ázsiai jellegű gombócok. A japán vagju feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek. Ebből a húsféléből több mint 30 kilót rendeltek a vacsorához. De 180 kiló füstölt lazac is volt a listán.

- magyarázta a sztárséf. Az Oscar-gála előtt már napokkal kezdődik a sürgés-forgás a hollywoodi Dolby Színház bálterme melletti konyhában. A bálteremben megrendezett vacsoraparti vendégeinek kényeztetéséről 800 tagú szakácsokból és pincérekből álló személyzet gondoskodik.

Wolfgang Puck Forrás: AFP/Valerie Macon


Puck azt is elárulta, hogy bokros teendői miatt az Oscar-gála előtt nincs ideje filmeket nézni, így a Nyugaton a helyzet változatlan című német Oscar-jelölt alkotást sem látta. De mint mondta: ismeri a film forgatókönyvének egyik íróját, Lesley Patersont, aki most szintén Oscar-jelölt, mivel 18 évvel ezelőtt ő is pincérként dolgozott a kormányzói bálon.

Az estén mindenkinek jut majd Oscar: 3000 arannyal meghintett csokoládé Oscar-díjat kínálnak majd a résztvevőknek.

Erich Maria Remarque 1929-ben megjelent regénye egy fiatal német katona szemszögéből írja le az első világháború borzalmait. Az Edward Berger rendezésében készült Netflix-adaptáció főszerepét az osztrák Felix Kammerer játssza. A háborúellenes dráma mellett a Minden, mindenhol, mindenkor című film is nagy esélyesnek számít a vasárnap esti 95. Oscar-gálán.