Tovább csökkenhetnek a lakáshitel-kamatok

Vágólapra másolva!
Újabb jelzáloghitel-kamatverseny alakulhat ki, mivel a három jelzálogbankból kettő már csökkentette a használt lakások vásárlásánál alkalmazott kamatát (egyelőre csak az OTP tartja magát). Az FHB Bank, amely ezen a téren most kissé drágább a HVB Jelzálogbankhoz képest, rövidesen még lejjebb viheti kamatait - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Várhatóan nem csak a fix kamatozású, hanem az évente változó, változó kamatozású használt lakásokra felvehető hitelek kamatai is csökkennek. A HVB Jelzálogbank Rt. ugyanis hamarosan csökkentheti az egyéves periódusú lakáshiteleinek kamatlábát. A kamat és a kezelési költségek így akár már áprilistól a jelenlegi 7,12 százalékról 6,43 százalékra mérséklődhet. A pénzintézet a közeljövőben fél százalékkal csökkenti a fix kamatozású lakáshitelek költségeit is.

Lakáshitel/uzletinegyed/hitel/lakashitel/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A Napi Gazdaság információi szerint a HVB lépésére adandó válaszként az FHB már ezen a héten csökkentheti fix kamatozású hitelkamatait, akár a HVB-nél nagyobb mértékben is. Erre utal, hogy a - lap értesülései szerint - a pénzintézet fix kamatozású kötvénysorozat kibocsátására készül, amelyek kamatdöntését csütörtökön jelentik be a banknál. A pénzintézet ugyanakkor nem tervezi a változó kamatozású hitelek költségeinek csökkentését.

A legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP szakértők szerint ugyancsak kamatainak csökkentésére kényszerül, mivel kölcsönei így jóval drágábbak maradnának versenytársaiénál.

A három jelzálogbank esetleges kamatdöntései várhatóan az összes lakáshitelezéssel foglalkozó kereskedelmi bankot érintik majd. Erre utal, hogy a Postabank után múlt hét pénteken a Raiffeisen Bank is bejelentette, hogy negyed százalékkal csökkenti a fix kamatozású, használt lakások vásárlására felvehető lakáshitelek kamatait - írja a Napi Gazdaság.