A világméretű gyorsétteremláncot működtető McDonald's 10 millió amerikai dollárt ajánlott fel különböző hindu, vegetáriánus és egyéb non-profit szervezeteknek, miután egy Amerikában élő hindu beperelte a társaságot a vegetáriánusok félrevezetése miatt.

A pert a fogyasztók, és ezen belül is a vegetáriánusok megtévesztése miatt indította a hindu vallású férfi, ugyanis a McDonald's nem hozta nyilvánosságra, hogy marhahúskivonattal ízesíti az éttermeiben kapható sültburgonyát. Az étteremlánc egy korábbi közleményében vegetáriánusoknak is fogyasztható kategóriába sorolta az ominózus sültkrumplit, ugyanis csak azt árulták el, hogy 100 százalékos növényi olajban sütik a krumplit.

A McDonald's honlapján olvasható közleményben az étteremlánc "őszintén elnézést kér az összes hindu és vegetáriánus fogyasztójától, mindazon nézeteltérések és problémák miatt, amit a marhahúsból készített ízesítő használatával okozott". Az étteremlánc a bocsánatkérésen felül 10 millió dollár vigaszdíjat is felajánlott különböző non-profit hindu és vegetáriánus szervezeteknek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

A McDonald's bocsánatkérő közleménye