Új vezérigazgató az Inter-Európa Bank élén

Vágólapra másolva!
Az Inter-Európa Bank Rt. szerdai rendkívüli közgyűlése elfogadta Luigi Mastrapasqua vezérigazgató lemondását, és 3 évre a bank igazgatóságának új tagjává választotta Andrea Rigonit, aki szerdától az Inter-Európa Bank Rt. új vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Luigi Mastrapasqua a jövőben a Sanpaolo IMI csoporton belül hasonló munkakörben, egy másik fontos beosztásban folytatja tevékenységét.

Andrea Rigoni 1955. október 25-én született, Gallioban, Olaszországban. Nős, két lánya van. Az új vezérigazgató tanulmányait Olaszországban végezte, ahol jogi, valamint gazdasági és pénzügyi biztonsági szakértői diplomát szerzett.

Andrea Rigoni 2003 januárjától az Inter-Európa Bank tulajdonosánál, a Sanpaolo IMI-soportnál, a bankcsoport adóbeszedési tevékenységét irányító, Gest Line Rt. vezérigazgatójaként dolgozott.

Vezérigazgatói minőségében tagja volt a vállalat igazgatósági tanácsának és végrehajtó bizottságának; 1994-től 2000 októberéig pedig az Olasz Államvasutakon belül töltött be különböző felsővezetői beosztásokat.

Az új vezérigazgató 1991-től 1994-ig az olasz kormány miniszterelnöki hivatalában dolgozott.