Mérsékelt optimizmus a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Mérséklődött az optimizmus a világ részvénypiacain, ennek megfelelően a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX csak 60,20 pontos emelkedéssel, 20 710,17 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője úgy véli, a világ tőzsdéin tapasztalható mérsékelt optimizmus már délelőtt változhat az eurózónában megjelenő makrogazdasági adatok - egyebek közt beszerzői menedzser indexek - hatására.

Az elemző elmondta: az amerikai jegybank, a Fed szerdán záruló kétnapos ülését követő nyilatkozatok az aktuális gazdasági folyamatokról az elkövetkező egy-két hétre iránymutatást adhatnak a befektetőknek. Addig azonban kivárás lehet a piacokon.

A magyar piaccal kapcsolatban kifejtette: amíg a BUX 20 200 pont fölött tartózkodik, addig csak idő kérdése, hogy mikor folytatja az emelkedést, e szint alá csúszva azonban korrekciós hullám indulhat meg.

A BUX 306,06 pontos, 1,5 százalékos emelkedéssel, 20 649,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 22,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.