Újabb áldozatot szedett az Apple botrányos térképe

2012.11.28. 9:17

Tovább szedi áldozatait az Apple botrányosan sikerült térképszolgáltatása. Miután Scott Forstall október végi távozásának hátterében is okként jelölték meg az Apple térképszolgáltatásának csúfos debütálását, tegnapi lapértesülések szerint a termék fejlesztéséért felelős Rich Williamsonnak is távoznia kellett a vállalattól.

Williamson már több mint tíz éve dolgozott az Apple kötelékében, az utóbbi időszakban a vállalat térképszolgáltatásának fejlesztését vezette. Miután az Apple térképének debütálása botrányosra sikerült, Williamsonnak mennie kell a cégtől. Nem ő volt viszont az egyetlen emiatt távozó menedzser, hiszen Scott Forstall - többek között az iPhone szoftverért és a kiskereskedelemért felelős vezető - október végi, cégtől való elválásának okai között is megtalálható a térképszolgáltatás kudarca.

Ez talán annak fényében nem is csoda, hogy a termék miatt az Apple vezérigazgatójának, Tim Cooknak nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie a felhasználóktól, amiért széleskörű használatra alkalmatlan formában dobták azt piacra. Az Apple térképszolgáltatásának legnagyobb hibája az elképesztő pontatlanság, sokszor nemcsak az országot, de még a kontinenst sem találja el egy-egy településre keresve.

Williamson kirúgásában annak az Eddy Cue-nak lehetett nagy szerepe, aki az október végi, vezetésben történt változásokat követően az Apple online szolgáltatásainak, és többek között a térképszolgáltatásnak a felügyeletét is megkapta. Mivel a menedzsernek korábbról már vannak tapasztalatai egy rossz szolgáltatás termőre fordításában, a piaci szereplőknek a szegmens élére történő kinevezése némi megnyugvásként szolgálhat.  

Az Apple árfolyamának alakulása (dollárban)