Saját szponzora hagyta faképnél a Manchester Unitedet

Vágólapra másolva!
Szerződést bontott a Hublot a Manchester Uniteddel a hétvégén kezdődő angol bajnokság előtt, mivel a luxusóra-gyártó Sir Alex Ferguson távozása után nem kívánja tovább szponzorálni a vörös ördögöket. A hírek szerint azonban a folyamatos újabb szponzorok érkezése is zavarhatta az LMVH egységét.
Vágólapra másolva!

5 év után lett vége

Bár Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás vezetőedzője már hónapokkal ezelőtt felállt a kispadról, a sikeredző távozása még a mai napig hatást gyakorol a patinás klub életére. A világhírű luxusórákat gyártó Hublot ugyanis 5 év után nem hosszabbított szerződést a Manchesterrel, még pedig Sir Alex távozása miatt, állítja a cég.

A hírek szerint viszont annak sem örült a Hublot, hogy az utóbbi időben egyre több szponzor érkezett a Manchesterhez, júliusban például a Pepsi támogatását szerezte meg az angol egyesület. Így a felek egy 2008 óta tartó együttműködés végére tettek pontot, és bár a pontos pénzügyi részletekre nem derült fény, az értesülések szerint több millió fontos megállapodás volt érvényben a felek között.

Senki sem bánkódik

Ennek függvényében az angol futballklub vezetősége feltehetően nem fog keseregni Hublot távozása miatt, a cég bevételeinek pedig csak 23 százaléka származik a szponzori bevételekből, ráadásul közel 30 szponzora van az angol bajnokságok történelmének legeredményesebb csapatában. A luxusórákról pedig feltehetően nem kell lemondani a vörös ördögöknek, hiszen már megállapodtak a Bulovával, a japán Citizen Watch egységével egy szponzori szerződésről, így ennek értelmében a Hublot helyett a Bulova hirdetései jelennek majd meg az Old Traffordon.

Forrás: Investor.hu

Nagy bánatra pedig a Hublotnak sincs oka, hiszen az LMVH egysége már tavaly szponzori megállapodást kötött a BL győztes Bayern Münchennel. Sőt, a Hublot hivatalos szponzora lesz a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságnak, valamint a következő 3 foci vb-nek is. A luxusóra-gyártó pedig a kosárlabdában is képviselteti magát, nem beszélve a Forma 1-ről, ahol a Ferrarival van exkluzív megállapodása a társaságnak.

A Manchester United árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu