Nem találják ki, hova megy a pénz

Áprilisi tőkeáramlás (milliárd dollár)
Vágólapra másolva!
Hiába mozognak rendkívül hektikusan az idei évben a tőzsdék, a befektetők áprilisban is nagy tételben vásárolták a részvényeket az USA-ban, főleg a nagyobb cégek papírjait, valamint a nemzetközi piacokat preferálták. 
Vágólapra másolva!
  • Annak ellenére, hogy az idei év és az áprilisi hónap is hektikus mozgásokat lehetett látni a tőzsdéken, a befektetők továbbra sem fordultak el a részvénypiacoktól.
  • A Crédit Agricole szerint április hónapban 10 milliárd dollárnyi tőke érkezett a részvényalapokba, ráadásul még nincs vége a hónapnak sem.
  • A 12 havi gördülő beáramlás nagysága 154 milliárd dollár, amiből jól látszik, hogy az elmúlt 12 hónap során nagyon kedvelt célpontok voltak a részvényalapok.
Áprilisi tőkeáramlás (milliárd dollár) Forrás: Business Insider, Investor.hu
  • Az egyes részvény típusokat megnézve látható, hogy főleg a nemzetközi részvényeket szerették az USA-ban a befektetők, valamint a nagy piaci kapitalizációval rendelkező vállalatokat.
  • A kisebb cégek - amelyek például a Russell 2000 indexben vannak - esetében tőkekiáramlást lehetett látni, nagyjából 1 milliárd távozott innen az áprilisi hónapban.
Áprilisi tőkeáramlás részvény típusok alapján (milliárd dollár) Forrás: Business Insider, Investor.hu