42 embert vittek kórházba egy budapesti hotelből

2014.12.16. 09:59

Enyhe mérgezéses tünetekkel hétfőn este összesen 42 embert vittek a László-kórházba. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese az Origónak azt mondta: a betegeket enyhe hasmenéses, hányásos tünetek miatt szállították kórházba.

A budapesti Best Western Hotel Hungária igazgatója Krausz György az Origónak elmondta: nem ételmérgezés miatt kellett a turistákat kórházba vinni. A hotel igazgatója hozzátette: a csoport két busszal vasárnap este érkezett a szállodába. A hotelben nem történhetett ételmérgezés. Az érintett csoport vasárnap este érkezett, és az első megbetegedéseket már másnap délelőtt 10 órakor jelezték.

42 embernek enyhe mérgezéses tünetei voltakForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Infúziót kaptak

Vasárnap este 382 ember, hétfőn reggel pedig 473-an ettek az éttermükben. Csak azok lettek rosszul, akik a vasárnap este érkeztek a turistacsoporttal - tette hozzá Krausz György. Az igazgató úgy tudja: a betegeket éjszakára bent tartották a Szent László kórházban. Infúziót kaptak és az igazgató szerint hamarosan kiengedik őket – tette hozzá Krausz György.

Ételfertőzés a gyanú

Ételfertőzés gyanújával 42 külföldi állampolgárt, főleg fiatalokat vittek a László-kórház infektológiai osztályaira hétfőn este - közölte Müller Péter orvos igazgató kedd reggel.

A betegek közül 40 fiatalkorú, ketten felnőttek. A turistákat hányás, hasmenés, láz miatt vették fel a kórházba. A  turistákat még vizsgálják. A betegek általános állapota jó, többségüket várhatóan 1-2 napon belül kiengedhetik a kórházból. A járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve végzi - tette hozzá Müller Péter.