Nem tervez bezárásokat az Auchan a szabad vasárnap miatt

Vágólapra másolva!
Nem tervez bezárást az Auchan a vasárnapi zárvatartás miatt. A cég vezérigazgatója szerint "foglalkoztatja a céget" a kis alapterületű egységek és a franchise partnerségi lehetőségek.
Vágólapra másolva!

Dominique Ducoux vezérigazgató írásos válasza szerint az MTI-nek eljuttatott levelében cáfolta, hogy az Auchan Magyarország Kft. áruházakat zárna be. Az Auchan jelenleg 19 áruházat és 16 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, és a vezérigazgató szerint ez így is fog maradni.

Ducoux szerint a vasárnapi zárvatartás miatt biztosan elvesztik a forgalmuk egy részét, a hét többi napján várhatóan megnövekedő forgalom csak részben pótolja a veszteségeiket. Ennek ellenére a cégvezető azt ígéri, mindent meg fognak tenni a munkahelyek megőrzése érdekében.

Marad a 7000 alkalmazott

Az Auchan Csoport a nemzetközi piacon nemcsak nagy áruházakkal, de internetes kereskedelmi szolgáltatásokkal, kis alapterületű üzletekkel és frenchise-partnerekkel is jelen van, a közlemény szeirnt nem kizárt, hogy Magyarországon is hasonló szolgáltatások elindításával alkalmazkodnának az új törvényekhez, hiszen ezek a lehetőségek "már jó ideje foglalkoztatják a céget Magyarországon is."

Az áruházlánc jelenleg csaknem 7000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű alkalmazottat, a tervek szerint 2008 végére már 1000 megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaznának.

A CBA jár jól

Korábban más kereskedelmi láncolatok közölték, hogy a jogszabály-változások miatt boltbezárásokra kényszerülnek: a Tesco 13 magyarországi üzletét zárja be, amivel több mint 500 munkavállaló munkahelye szűnik meg. A Spar ugyan nem zár be boltokat, de elhalasztja nyolc új üzlet megnyitását, és nagyjából 30 áruház felújítását, emellett növeli a franchise rendszerben működő üzleteinek számát.

Jól járt viszont a CBA, közlésük szerint a vasárnapi zárva tartás miatt nem számítanak forgalomcsökkenésre, és egyetlen munkahelyet sem szüntetnek meg. Hasonlóan nyilatkozott a Coop és a Reál Hungária Élelmiszer Kft. vezetősége is.