Egy Pécsnyi magyar fiatal tűnt el a Facebookról két év alatt

facebook, korosztály, demográfia, fiatalok
Két év alatt két korcsoport teljesen helyet cserélt
Vágólapra másolva!
Bár látszólag a magyar Facebook felhasználók száma nem változott jelentősen az utóbbi időben, a színfalak mögött komoly átrendeződésnek lehetünk tanúi, véli Lévai Richárd közösségi médiaszakértő.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt fél évben a magyarországi felhasználók száma mind össze 3 százalékot nőtt. Ez egyáltalán nem számottevő, de ha az egyes korcsoportokat külön-külön megvizsgáljuk, meglepő tendenciákkal találkozunk. Két év alatt jelentősen átrendeződött a felhasználói bázis: felcserélődött a 18 alatti és az 55 év fölötti felhasználók száma.

Míg a 2013-ban 580 ezer tagot számláló 18 alatti korosztály mára 440 ezer főre olvadt, addig ugyanennyi idő alatt az 55 fölötti korosztály létszáma 430 ezerről 620 ezerre nőtt. Ez azt jelenti, állítja a szakember, hogy egy teljes Pécsnyi gimnazista tűnt el az oldalról, miközben egy Szegednyinél nagyobb 55 feletti csoportot húzott be.

Két év alatt két korcsoport teljesen helyet cserélt Forrás: RG Sútdió

Lévai Richárd szerint a fiatalok lemorzsolódása intő jel. Egyrészt azt jelentheti, hogy őket egyre nehezebb utolérni ezen a felületen, másrészt azt, hogy a fiatalok talán később regisztrálnak, mint korában. Az idősek nagyobb aránya pedig azzal jár, hogy a márkák egyre nagyobb vásárlóerőt találnak a közösségi médiában.