Amerikában jól pörög az autóértékesítés

Chevrolet Camaro
Vágólapra másolva!
Újabb rekordot ért el az amerikai autóértékesítés szeptemberben. Az éves növekedési ütem 18,2 millió darabra ugrott, melyre 10 éve nem volt példa. 
Vágólapra másolva!

Óriási felfordulást okozott az elmúlt két hétben a Volkswagen dízelmotor botránya. Habár az ügy az Egyesült Államokban robbant ki, ott kevésbé lesz tovagyűrűző hatása, ha csak az nem, hogy továbbra sem fogják kedvelni a dízeles technológiát, mint ahogy eddig is nagyon alacsony volt az elköteleződés az ilyen típusú motorok iránt. Fontos, hogy

az USA-ban csupán 3 százalékos a dízelmotoros autók aránya.

A fenti eset miatt vélhetően tovább erősödhet az amerikai, illetve távol-keleti autók iránti kereslet.

Kiugróan jó szeptemberi értékesítések

A legfrissebb autóeladási adatok alapján a gyártók közül a General Motors forgalma 12 százalékkal nőtt, a Fiat Chrysler 14 százalékkal több autót adott el, míg a Ford értékesítése 23 százalékkal tudott hízni. Az utóbbi esetében kiemelkedett a Jeep és a Dodge márkák teljesítménye, de a Ford könnyű teherautói iránt is erős kereslet mutatkozott. A botrányba keveredett Volkswagen mindössze 0,6 százalékos növekedést ért el csoportszinten, ugyanakkor az Audi forgalma 16,2 százalékot erősödött. Az Audinál ez azt jelentette, hogy immár sorozatban 57. hónapja tudott emelkedő keresletről jelenti a tengerentúlon - írja reggeli hírlevelében az Equilor.