A rendőrség végzett a Hungária-botránnyal

hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd
hungária értékpapír
Vágólapra másolva!
A rendőrség lezárta a nyomozást a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében, az iratokat átadták az ügyészségnek. A rendőrség hat ember ellen javasolt vádemelést.
Vágólapra másolva!

Hat ember ellen javasol vádemelést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A közlemény szerint június 13-án, hétfőn befejezték a nyomozást, és megküldték az iratokat a Pest Megyei Főügyészségnek.

Sikkasztás és csalás miatt nyomoztak

Az NNI a Hungária Értékpapír Zrt. vállalati kötvényeinek kibocsátása, nyilvántartása és forgalmazása során felmerült sikkasztás, csalás, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt nyomozott - olvasható a közleményben.

Az MNB kezdeményezte a felszámolást

A jegybank tavaly április 20-án vonta vissza a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását. Az akkori tájékoztatás szerint a brókercég jelentős volumenű értékpapírral nem tud elszámolni befektetőivel, a gyanú szerint meghamisította nyilvántartásait és az ügyfeleknek küldött kimutatásokat.