Óriási leépítés egy gyógyszergyárnál, 12 ezer munkahely szűnik meg

Bayer
FILE - A file photo dated 31 January 2013 shows the logo of Bayer is lit up behind the old factory gate of the chemical and pharmaceutical company in Leverkusen, Germany, 31 January 2013. Bayer has purchased cancer specialists Algeta. Photo: Oliver Berg | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A létszámleépítést a munkatársaknak szóló hírlevélben jelentette be a leverkuseni székhelyű cég, abban megerősítve, hogy a leépítések keretében 4500 munkahely szűnik meg Németországban. A lépés a Werner Baumann vezérigazgató által 2018 decemberében bejelentett megszorító program része, amely 12 ezer munkahelyet szüntet majd meg világszerte a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Információk szerint a csoport olyan belső szolgáltatásokon is takarékoskodni kíván, mint az informatika, a pénzügyi folyamatok és az operatív beszerzés.

A Bayer olyan önkéntes megoldásokra is támaszkodik a munkahelyek csökkentésében, mint például a korai nyugdíjba vonulás (57 év feletti munkavállalók) vagy a végkielégítés.

A Bayert jelentős kockázatok fenyegetik a Monsanto felvásárlása kapcsán, de a cég tagadja a vádakat, hogy ezeknek közük lenne a mostani jelentős létszámleépítéshez Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

A Bayer jelenleg a Monsanto integrációjának közepén van. Az amerikai csoport glifozát-tartalmú peszticid Roundup elleni perekben a leverkuseni cég nagy nyomás alatt áll. Két eljárást már elvesztettek, a Bayert így már nagy kompenzációs kifizetések fenyegetik, melyek nagyságrendje akár dollármilliárdos is lehet.

A Bayer vezetése korábban folyamatosan cáfolta, hogy a folyamatban lévő megszorító programnak köze lenne ezekhez a kockázatokhoz.

Cikkünk a Handelsblatt.com cikke alapján készült.