15 milliárd forintos, 500 munkahelyet teremtő beruházást adtak át

2019.09.18. 12:56

Az elmúlt években a magyar gazdaság sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Debrecenben, a Krones AG első Németországon kívüli európai gyárának átadásán.

A külügyminiszter elmondta: a Krones AG 15 milliárd forintos beruházással építette fel a termelőüzemét Debrecenben, amivel 500 új munkahelyet hozott létre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a csomagolás- és italtöltő technikával foglalkozó német Krones gépgyártó vállalat új gyárának átadásán DebrecenbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátette: a kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a beruházáshoz. 

A repülőtér melletti déli ipari övezetben lévő üzemben italtöltő és csomagolástechnikai berendezéseket gyártanak.

A csomagolás- és italtöltő technikával foglalkozó német Krones gépgyártó vállalat új gyára Debrecen déli ipari övezetében az átadás napjánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ralf Goldbrunner, a Krones AG igazgatótanácsának képviselője elmondta - írja a vállalat Origóhoz eljuttatott közleményében -, hogy a helyszín megválasztásánál olyan fontos szempontok alapján döntöttek, mint a kiváló infrastruktúra és a logisztika, valamint a magasan képzett szakemberek. 

Beszédében köszönetet mondott a projektben részt vevő összes érintettnek, Debrecen városának, hogy lehetővé tették a Krones egyik legmodernebb üzemének terv szerinti megépítését. A cég közel 70 évvel ezelőtt címkegyártó gépek gyártásával kezdte meg működését. „A megtett út számos kihívást tartogatott számunkra, azonban a tudatos fejlődés útjára lépve mára már tevékenységünk messze túlmutat az egyszerű gépgyártáson" – tette hozzá a szakember.

Egy dolgozó a csomagolás- és italtöltő technikával foglalkozó német Krones gépgyártó vállalat új gyárábanForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a tudatosságnak, szorgalomnak és kitartásnak, 

a német precizitásnak és persze a magyar kreativitásnak köszönhető az, hogy ma, egy évvel az alapkőletétel után, ezen az ünnepélyes eseményen átadhatják Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városában. A Krones AG a világ vezető technológiai gyártó cége, éves szinten 14.800 tonna rozsdamentes acélt dolgoz fel, a neutraublingi raktárban több mint 170.000 különálló alkatrész áll a szakemberek rendelkezésére a gyártásokhoz.