Hamarosan lakni lehet a régi Tesco áruházak helyén

Tesco
Signage is pictured at a branch of Tesco in south London, on January 9, 2018. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
Lengyelországi kivonulása után, számos régi, ottani ingatlanát értékesíti a Tesco. Most kiderült az is, mi lesz ezek egy részének a sorsa.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, már tavaly év végén biztos volt, hogy a Tesco kivonul a lengyel piacról. A Tesco Lengyelországban mintegy 350 üzletet, illetve hipermarketet működtetett, és már ősztől felgyorsították a tárgyalásokat azokkal a lehetséges jelöltekkel, akik átvennék az üzleteket.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Tallis

Most kiderült, hogy a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, az Echo Investment, három kereskedelmi központot vásárol a a Tesco lengyelországi leányvállalatától - írta a gazeta.pl. lengyel lap alapján a Napi.hu. Poznanban, Krakkóban és Lódzban összességében 240 ezer négyzetméter kerül az új tulajdonoshoz, amely lakásokat, irodákat és kereskedelmi szolgáltató egységeket akar kialakítani a régi irodák, raktárak és eladóhelyek helyén.

Az Echo Investment mintegy 4000 új lakást fog kialakítani a korábbi Tesco-ingatlanokon, emellett Krakkóban irodákat is terveznek.

Poznanban és Lódzban csak a hatósági engedélyekre várnak, a krakkói területen már elkezdték a munkát. Az ingatlanfejlesztő azt nyilatkozta, hogy nincs szándékában a régiek helyén azokhoz hasonló új kereskedelmi egységeket kialakítani.

A nagy lengyel városok területe erősen beépített, így nehéz olyan ingatlant szerezni, amelyen jelentős fejlesztést lehet indítani.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Tesco és az Echo Investment nem az első üzletet köti egymással. A befektető legutóbb 2019 végén vásárolt Varsóban területet az áruházlánctól, amelyen modern, többcélú fejlesztést tervez.