Akár egy napig is bírja az elektromos mozdony

Railroad Engineer
Locomotive firers

USA hamarosan megszűnő szakmák
Vágólapra másolva!
A New York-i tőzsdén jegyzett Vale nehézipari vállalat a Caterpillar egyik leányvállalatával közösen dolgozik egy új, teljesen elektromos meghajtású, ipari feladatok végrehajtására tervezett mozdonyon. A tervek szerint már az év második felében megkezdődhet a mozdony próbaüzeme - írja a Mining.com.
Vágólapra másolva!

Az EMD Joule nevű mozdony próbaüzeme várhatóan az év második felében indul, a Vale egyik telephelyén Brazíliában, Tubarãoban, egy déli állam területén.

Ez lesz a nagyvállalat első elektromos mozdonya.

A cég közleménye szerint a jókora gép nem pusztán jóval környezetbarátabb lesz, mind dízel társai, hanem csendesebb is, azaz működése kevésébé lesz zavaró a környezete számára.

null

null

Az EMD Joule akkumulátorai 1,9 megawattórányi tárolókapacitással rendelkeznek, ez szükségszerűen bővíthető 2,4 megawattórányira.

Ez azt jelenti, hogy a mozdony egyetlen töltéssel 24 órán át képes üzemelni.

A Vale innovációért felelős igazgatója azt mondja, az elektromos mozdonyt mérföldkőnek tartják a vállalat életében, mely jelentősen hozzájárulhat a cég karbonkibocsátásának csökkentéséhez.

A nagyvállalat célja, hogy a közvetlen és közvetett emisszióját 2030-ra 33 százalékkal csökkentse. A bányák és más, termelő telephelyek mellett, a tehervasúti szállítások 10 százalékát adják a cég károsanyag-kibocsátásának.