Egyes termeket is kibérelhetnek kisebb társaságok egy amerikai mozis láncnál

amc mozi
Movie goers purchase automated tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legnagyobb mozihálózata, az AMC bejelentette, hogy mostantól már bérelhetők az egyes termeik. Ennek nagy előnye, hogy a fertőzéstől tartóknak nem kell másokkal megosztaniuk a termet, így kisebb társaságok közösen élvezhetik a filmeket.
Vágólapra másolva!

Az AMC 99 dolláros (plusz adó) áron lehetővé teszi maximum 20 fős csoportok számára, hogy egy vetítés erejéig kibéreljék egyik termüket. A vállalat, amely rendkívül nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, ezzel a megoldással próbálja visszacsalogatni az embereket a vetítőtermekbe.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Nem csak az AMC-re, hanem a teljes iparágra rendkívül negatív hatást gyakorolt a pandémia, hiszen számos filmpremiert elhalasztottak, több helyszínen pedig ki se nyithattak a mozik. Az AMC már figyelmeztette a befektetőket, hogy ha a helyzet nem rendeződik, akkor év végére elfogyhatnak a vállalat készpénztartalékai is.

A Variety jelentése szerint az Egyesült Államok legnagyobb mozi hálózatának bevétele az idei év második negyedévében 98 százalékkal esett vissza.

A mostani megoldás némiképp segíthet a vállalatnak, azonban drasztikusan nem fog javítani a bajba lévő cég helyzetén, maximum időben eltolja a nehézségeket. Az Egyesült Államokban ráadásul megérkezett a járvány második hulláma, ami szintén nem kecsegtet sok jóval a filmipar és a mozi hálózatok számára.