Szalmonellás meglepetéstojásokat találtak a brit kiskereskedelemben

kinder tojás
Vágólapra másolva!
A Ferrero csokoládégyártó cég visszahívta bizonyos Kinder Meglepetés tojásait, mivel azokat összefüggésbe hozták a szalmonellafertőzéssel, jelentette az ITV.
Vágólapra másolva!

A brit Élelmiszerbiztonsági Hatóság közleménye szerint egy szalmonella járvánnyal való lehetséges kapcsolat miatt kellett ezeket a csoki tojásokat visszahívni, ugyanis

néhány kisgyermeknél felütötte a fejét a betegség miután elfogyasztották ezt az édességet.

A szalmonella rosszullétet, hasmenést és lázat is okozhat, a tünetek általában a fertőzést okozó étel elfogyasztása után néhány órával, vagy pár nappal később jelentkeznek.

Kinder Meglepetés csoki tojás (Illusztráció) Forrás: A. Kniesel - Wikimedia Commons

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (és annak skóciai, walesi és észak-írországi társszervei) által végzett vizsgálatok már kimutatták a kapcsolatot az Egyesült Királyságban bejelentett szalmonellamérgezéses esetek és a Kinder-tojások között.

Az érintett termékek a 20 grammos csoki tojások, illetve a három darabos tojás csomagok, amelyek minőség megőrzési ideje 2021. július 11. és 2022. október 7. között van.

A Ferrero elővigyázatossági intézkedésként visszahívta a termékeket, és azt tanácsolták az embereknek, hogy ha már megvették, ne fogyasszák el ezeket az édességeket.

A cég közleményében a következőket írta: "A vállalat rendkívül komolyan veszi az élelmiszerbiztonságot, és őszintén elnézést kérünk a történtek miatt".