Kirúgták az alkalmazottak felét a Twittertől

Elon Musk
FUERSTENWALDE, GERMANY - SEPTEMBER 03: Tesla head Elon Musk talks to the press as he arrives to have a look at the construction site of the new Tesla Gigafactory near Berlin on September 03, 2020 near Gruenheide, Germany. Musk is currently in Germany where he met with vaccine maker CureVac on Tuesday, with which Tesla has a cooperation to build devices for producing RNA vaccines, as well as German Economy Minister Peter Altmaier yesterday. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét - derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből.
Vágólapra másolva!

Roth közleménye szerint a félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások. Az elbocsátás mértékéről Roth tweetje volt az első megerősítés a Twitter részéről. Az "alkalmazottak fele" a Twitter esetében úgy 3700 főt jelenthet. Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy "minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel".

Elon Musk tulajdonos-vezérigazgató Forrás: Getty Images/Maja Hitij

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket.

Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken emailban kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy "nem látott más lehetőséget", mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt. Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt "az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak" nevezte.

Yoel Roth ugyanakkor megerősítette, hogy a Twitter továbbra is ellenőrzi a mikroblog üzenetek tartalmát azt követően is, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Musk nem sokkal Roth után maga is közölte: "hogy teljesen egyértelmű legyen, a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett".