Hihetetlen: elképesztő pénzt keres Azahriah a harmadik koncerttel

Azahriah
Vágólapra másolva!
A hatalmas érdeklődésre való tekintettel Azahriah az eredetileg tervezett egy fellépése helyett háromszor ad koncertet a Puskás Arénában. Az akár a 150 ezer főt is elérő nézőszám mellett elképesztő összegek jönnek ki a bevételi és a kiadási oldalon egyaránt. Megpróbáltuk megbecsülni, mennyit kereshet a fiatal hazai énekes a triplakoncerttel. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, Azahriah a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően, három fellépést is tart a Puskás Arénában. A tripla-koncert bevételeiről pontos számok ugyan nem állnak rendelkezésre, azonban a hazai koncertszervezési költségek ismeretében meg lehet becsülni, hogy mennyit kereshet az énekes a három fellépéssel.

Egy, az iparágat jól ismerő forrás szerint a bevételi oldalt tekintve abból kell kiindulni, hogy

a stadion kapacitása koncerthelyszínként 50 ezer fő, ami – átlagosan 20 ezer forintos jegyárral számolva, hiszen 9900-től 99 ezer forintig terjednek a jegyárak – 3 milliárd forintos jegyárbevételt jelent

(amennyiben azt feltételezzük, hogy mind a három fellépés teltházas lesz).

Ennek 40 százaléka, azaz 1,2 milliárd forint megy el az adókra, a jegyértékesítési jutalékra és a szerzői jogdíjra. A fennmaradó 60 százalékból, vagyis 1,8 milliárd forintból kell még kifizetni többek között a produkció színpadra állításának a költségét, a bérleti díjat, a stábot, a menedzsmentet és a reklámot.

3 milliárd forintos jegyárbevételt hozhat Azahriah tripla koncertje a Puskás Arénában https://www.instagram.com/azahriah_official/

Meg kell téríteni a felépített színpad költségét, ami esténként 50 millió forintra tehető, vagyis összesen 150 millió forintra. A három estére számolva 300 millió forint elmegy a fény- és hangtechnikára, valamint a látványra, illetve 20-20 százalékot kap a produkciós iroda és a menedzsment. Emellett figyelembe kell még venni az olyan tételeket, mint a zenekar és a közvetlen stáb honoráriumának kifizetése és a marketingköltség.

Fenti tételek közül több is csak becsülhető, de minden költségelemet figyelembe véve, Azahriah körülbelül 450 millió forintot is kereshet a tripla Puskás Aréna koncertjével.