Több milliót fizettek egy baseball-labdáért

Babe Ruth baseballjátékos
Babe Ruth baseballjátékos
Vágólapra másolva!
Az Antiques Roadshow, az Egyesült Államok rejtett kincseit kutató televíziós műsorban egy olyan baseball labdát árvereztek el, amin több legenda aláírása is rajta van. A korábbi tulajdonos születésnapjára kapta a labdát, most 80 ezer fontot, vagyis közel 35 millió forintot fizettek érte. 
Vágólapra másolva!

Az Origo több elképesztő árverési történetről is beszámolt már, az egyik ilyen az volt, amikor 400 millió forintot fizettek az árverésen egy értéktelennek hitt szőttesért. De érdekes módon egy egykori hollywod-i álompár korábbi otthonát is árverésen tervezik értékesíteni.

Babe Ruth baseballjátékos Forrás: Wikipedia

Az Antiques Roadshow árverési műsor egyik legutóbbi adásában, a műsorvezető és csapata Texasba utazott, ahol számos egyedi régiséget néztek meg. A Show szenzációja azonban az volt, amikor egy néző magával hozta egy régi baseball-labdáját. Ezt egyébként a 13. születésnapjára kapta, és azért annyira egyedi, mert rajta van Babe Ruth aláírása is. A híresség 1914 és 1935 között volt baseball-játékos, és sokak szerint a sportág történetének egyik legnagyobb alakja volt. A legenda által viselt mezt 5,64 millió dollárért (több mint másfél milliárd forintért) árverezték el.

Mickey Mantle és Roger Marris baseball-legendák szintén aláírták ezt a labdát, ami tovább növelte az értékét. Egyetlen másik labdán sincs meg együtt a három sportóriás aláírása. Mindhárman 1961 augusztus 27-én adták autogrammjukat a rajongónak. Mickey Mantle és Roger Marris hazafutás-párbajában ezen a napon döntötte meg Babe Ruth rekordját. Ezért a baseball labdáért az árverésen 80.000 fontot fizettek.

Az Origo írt arról is, hogy David Beckham edzőcipőjét horroráron szeretnék elárverezni, de brutális összegért szeretnék eladni azt a Picasso festményt, ami véget vetett a festő házasságának.

Forrás:Daily Star