Véget vetett a találgatásoknak a világ egyik legnépszerűbb lánybandája

Blackpink, k-pop
INDIO, CALIFORNIA - APRIL 12: (L-R) Jennie, Rose, Lisa and Jisoo of BLACKPINK perform onstage during Weekend 1, Day 1 of the 2019 Coachella Valley Music and Arts Festival on April 12, 2019 in Indio, California.(Photo by Natt Lim/Getty Images for Coachella)
Vágólapra másolva!
Véget érhetnek a találgatások, a rajongók megnyugodhatnak: a világ egyik legnépszerűbb lánybandája, a Blackpink, aláírta szerződésének hosszabbítását a YG Entertainment-tel. Mivel zenekarként döntöttek a hosszabbítás mellett, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a négy főből álló formáció változatlan felállással, egyelőre biztosan együtt marad. 
Vágólapra másolva!

A Blackpink zenekar rajongói fellélegezhetnek, véget érhet a hónapokon át tartó aggódás: a részleteket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a lánybanda megerősítette, hogy aláírta szerződésének hosszabbítását az egyik legjelentősebb dél-koreai szórakoztatóipari vállalattal, a YG Entertainment-tel. Ezzel lezárulhatnak a zenekar esetleges feloszlásáról szóló találgatások is.

A Blackpink nevű dél-koreai k-pop lánycsapat egyik koncertjén Forrás: Getty Images for Coachella/Natt Lim

A nemrég kiadott közleményben arról van szó, hogy a 2016-ban alakult lánybanda kizárólagos szerződést kötött a vállalattal, mely valamennyi, művészeti és szórakoztatóipari tevékenységét lefedi az együttesnek. Az egyelőre nem ismert, mennyi időre szól az elköteleződésük. Ha a megállapodást nem újították volna meg, úgy a tagoknak akár arra is lett volna lehetőségük, hogy az együttesből kilépve szólókarrierbe kezdjenek. Ezt sokan szakmai és rajongói körökben is reális forgatókönyvnek tartották a mostani bejelentés előtt, tekintve, hogy az együttes mind a négy tagja nagyon fiatal, a húszas éveiben jár, így előadóként még képesek lehetnek önállóan is karriert építeni az együttessel megszerzett hírnévre támaszkodva.

A BBC a hír kapcsán arról így, hogy

a megállapodás vélhetően az idei év egyik, ha nem a legjövedelmezőbb szerződését jelenti a tagoknak a világon működő együttesek friss megállapodásai közül.

Bár a pénzügyi feltételei nem ismertek az egyezségnek, de az kiderült, hogy a rivális vállalatok megkörnyékezték az együttes tagjait, külön-külön több tízmillió dollár értékű megállapodásokat ajánlva nekik.

A YG egyelőre azt közölte, hogy a zenekar új albumok kiadását, valamint világkörüli turnékat tervez, olyan produkciókat, melyek "megfelelnek a zenekar k-pop világában elfoglalt státuszának".

Sok rajongó attól tartott, feloszlik a Blackpink, ám most vége a találgatásoknak Forrás: Facebook/BLACKPINK

A szerződés aláírásáról szóló, alapvetően könnyűzenei hírnek a háttérben persze komoly gazdasági vonatkozásai vannak.

A k-pop ugyanis hihetetlenül nagy üzlet, amit az is alátámaszt, hogy a Blackpink bejelentésére kilőttek a vállalat részvényei,

noha, ahogy az Origo megírta, nyáron még részvénypiaci káossszal fenyegetett az a hír, hogy a banda egyik tagja vitába keveredett a céggel szerződése feltételeiről. Amikor pedig a kiadóval való végleges szakításáról röppentek fel a pletykák, az kimutatható nyomot hagyott a vállalat aktuális piaci értékén.

2021-ben a világ legnagyobb zenei kiadója is megadta magát a k-pop hallatlan népszerűségének, Ami a lányokból álló formációnál a Blackpink a műfajban, annak a fiúkból verbuvált párja a BTS. Ennek a bandának a népszerűsége is az egeket verdesi, és ahogy az Origo bemutatta, akkora pénzügyi teljesítmény köthető a fiatalemberekhez, hogy kötelező sorkatonai szolgálatra való bevonulásuk még a dél-koreai gazdaságban is kimutatható kiesést okoz.