Fél évszázad után most eladó egy hatalmas óceánparti birtok

Long Island
Vágólapra másolva!
Long Island egy kis településén található egy összesen közel fél hektáron elterülő óceánparti birtok, illetve a hozzá tartozó több mint 100 éves ház. Az ingatlan most 50 év után piacra került.
Vágólapra másolva!

A New York-i Long Island Quogue nevű településén található egy közel fél hektáros óceánparti telek, illetve a rajta álló impozáns ház, melyet 1910-ben építettek. A birtokot az úgynevezett Kennedune házcsoport részeként építették, amely a gazdag Kennedy család egykori ingatlanegyüttese volt a térségben – a család csak névrokona az egykori amerikai elnök családjának. A különös névadás egyébként nem egyedüli a régióban, a Fordok hasonló kreativitással Fordune-nak nevezték el a szintén Long Islanden található birtokukat.

Végül a Kennedy család egyik idősebb tagja, egy gyógyszergyár vezetője, eladta a házat David Margolis iparmágnásnak, a Colt Industries vezetőjének. Az ingatlan Margolis 2008-as halála óta az örököseinek tulajdonában állt – írja a Dirt.com.

A több mint 100 éves ház most 50 év után először került nyílt piacra, 13,75 millió dollárért (kb. 4,7 milliárd forint). Az ingatlan lakóterülete 372 négyzetméter, és a ház 84 méter hosszú közvetlen óceánparti területtel rendelkezik. A nyaralóban hat hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található.

A 20. század elején népszerű angol-francia vidéki stílusban épült ház számos elegáns, korhű elemet őriz, beleértve például az étkezőbe vezető nagy francia ajtókat.

A birtok gondozott udvarán kialakítottak medencét, teniszpályát, szabadtéri konyhát, valamint zöldségeskertet is.