Egykor iskola volt ez az idilli angol villa

kandalló tűz tél Így varázsolhatsz hangulatos meleget az otthonodba
Vágólapra másolva!
London központjától mindössze 100 kilométerre található egy csendes falu, ahol eladó egy klasszikus angliai villa. Az épület sajátossága, hogy egykor iskola működött benne.
Vágólapra másolva!

Az angliai Little Henny nevű kis faluban található a 6 és fél hektáron elterülő Ryes nevű birtok, melynek épületét még 1809-ben építették egy helyi arisztokrata, Nathaniel Barnardiston számára. A Barnadiston család 1884-ben megbízott egy építészt, hogy bővítse ki az ingatlant, és csak a 20. század végén került ki a család kezéből. Ezt követően az épületet 2011-ig iskolaként használták. Azóta viszont a jelenlegi tulajdonosai visszaépítették magánotthonná, most pedig 4,5 millió fontért dobták piacra.

Az 1129 négyzetméter lakóterületű villában megmaradtak a kortárs építészeti részletek, azonban teljesen korszerűsítették, vagyis minden 21. századi igénynek megfelel. A szárnyas ablakok és a márványkandallók azonban őrzik a klasszikus hangulatot.

Az ingatlan hét hálószobájából mindegyik az emeleten található, és ezekhez saját fürdőszobák is tartoznak. Az elsődleges lakosztály ráadásul saját nappalival, természetesen hatalmas fürdőszobával, valamint két öltözővel is rendelkezik.

A főépületen kívül a birtokon található még kisebb lakóépület, amelyben egy hálószoba és fürdőszoba, valamint konyha és dolgozószoba lett kialakítva. Emellett pedig az épülethez privát kert is tartozik.

Továbbá létrehoztak még egy medenceházat saját fürdőszobával és konyhasarokkal, valamint áll még a telken egy két hálószobás kerti ház, amelyet jelenleg felújítanak – a munkálatokat valószínűleg már az új tulajdonosoknak kell befejezniük.

Forrás: Robb Report

Címlapi képünk illusztráció!