Eladó Charles de Gaulle régi otthona

carré CONFERENCE DE PRESSE PORTRAIT PRESIDENT DE LA REPUBLIQUE
Portrait daté de 1967, du Président de la République Française, le Général Charles De Gaulle, lors d'une conférence de presse ŕ Paris. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Harminc millió dollárért (10,6 milliárd forintért) eladó Charles de Gaulle egykori francia elnök Beaulieu-sur-Mer birtoka, ahol a második világháború után élt. 
Vágólapra másolva!

A Côte d'Azur mentén fekvő domboldali birtok, amely több évtizeddel ezelőtt Charles de Gaulle otthona volt, most 30 millió dollárért került az ingatlanpiacra. A kitüntetett katonatiszt és államférfi, aki 1959-69 között Franciaország elnöke volt, és 1970-ben halt meg, nem sokkal a második világháború után lakta a Nizza és Monaco között fekvő Beaulieu-sur-Merben lévő ingatlant.

Charles de Gaulle egykori francia elnök Forrás: Origo

Gaulle váratlanul halt meg két héttel nyolcvanadik születésnapja előtt. Egészen haláláig kiváló egészségnek örvendett. Sőt, a történet szerint Franciaország felszabadításáról szóló híres beszédét is ebben a házban vetette papírra.

Az 1,2 hektáros terület impozáns kapuk mögött fekszik a bájos tengerparti település fölé magasodó sziklás hegylábakon. Az otthon mindössze egy háztömbnyire van a gazdag üdülőfalu főterétől, a Place du General de Gaulle-tól.

A környék azóta gyökeresen megváltozott, habár az elnök valószínűleg még felismerné a birtok különböző Tudor-stílusú melléképületeit, de a főépületet már semmiképpen, mert azt egy üvegfalú, modern villává alakították át, amelyet most 30 millió dolláros áron kínálnak megvételre.

A kapun bejutva egy kocsiszín és egy parkoló tárul a szemünk elé. A macskaköves felhajtó a dombon, a professzionálisan megvilágított és parkosított területen keresztül a körülbelül 1.022 négyzetméteres rezidencia elé vezet. A kilenc hálószobás és tizenegy fürdőszobás otthon mindhárom szintje között lift üzemel.

Az épületben több üvegtorony is épült, ez közül az egyikben egy lebegő lépcső is található. A három fogadószobában, köztük a medencére néző hatalmas nappaliban, és a tágas hivatalos étkezőben, ahol beépített szekrényekben tárolják az abroszokat és az étkészletet, fapadló és padlótól a mennyezetig érő képablakok találhatók. Az ingatlanhirdetés szerint két korszerű konyha is van a főépületben.

Mind a kilenc hálószoba a felső két emeleten található, mindegyikhez tartozik öltöző és fürdőszoba is. A fő lakosztály közel 95 négyzetméteres két öltözőszobával és egy nagy fürdőszobával. A penthouse-szintű vendégszoba pedig egy teljesen üvegből épült szoba, ahonnan a privát erkélyről meseszép a kilátás a tengerpartra.

A kikapcsolódásra, a pihenésre és a feltöltődésre kitűnő választás lehet a mozaikcsempézett medence. A főépület mellett a birtokon gondnoki szálláshelyek és több stúdió is található a vendégek vagy a háztartási személyzet számára.

További képeket a meseszép ingatlanról ITT nézegethet!

Forrás:Robb Report