Újabb 110 üzlet nem nyit ki december 24-én

Deichmann - Europe's largest shoe retailer Company_Information EBF Economy-Business-Finance GERMANY:DEU ENTRANCE illumination lights night_scene HORIZONTAL
(dpa) - A view of the entrance to the local branch of Europe's largest shoe retailer, Deichamnn in Frankfurt, Germany, 27 March 2003. The family business with its heaquarters in Essen, Germany, employes around 20,500 employees in 1850 branches which are located in ninen countries. The company's founder Heinrich Deichmann began with a shoe repair service in 1913 and is now managed by his grandson Heinrich O. Deichmann.
Vágólapra másolva!
A Deichmann is csatlakozik azon üzletláncokhoz, amelyek december 24-én zárva tartanak - tudatják közleményükben. Döntésüket azzal indokolják, hogy dolgozóik révén így mintegy 900 család örülhet.
Vágólapra másolva!

A Deichmann az elmúlt hetekben folytatta le a bevásárlóközpontokkal és az üzlethelyiségeik bérbeadóival azokat az egyeztetéseket, amelyek elengedhetetlenek voltak a 24-i zárva tartás bejelentéséhez. A legtöbb bérlemény kapcsán sikerült megegyezésre jutni, a néhány folyamatban lévő tárgyalás ügyében pedig bíznak a bérbeadók partneri hozzáállásában, még ha jelenleg néhány ponton eltérő véleményt is képviselnek.

„Család- és emberközpontú vállalatként az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy munkatársaink idén először zavartalanul szeretteikkel tudják tölteni a szenteste napját. Úgy döntöttünk, hogy üzleteinket zárva tartjuk december 24-én. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez a lépés áll leginkább összhangban azokkal az emberi értékekkel, amelyeket vallunk, és amelyeket felelős vállalatként és vezetőként a kollégáink és családjaik irányába mindig is képviselünk" – hangsúlyozta Tóth Péter, a cég ügyvezetője a cég közleménye szerint.

A vállalat honlapjuk szerint Magyarországon 110 üzletet működtet.

Egy Deichmann áruház homlokzata: a boltlánc magyarországi üzletei zárva maradnak idén december 24-én Forrás: DPA/AFP/Guido Bergmann

Az üzletlánc december 23-ig a megszokott nyitvatartási rendben várja vásárlóit boltjaiban.

Ahogy az Origo arról beszámolt, egyre több magyarországi üzletláncnál döntenek a december 24-i teljes vagy részleges boltzár mellett. Legutóbb a Tesco és az Aldi tett közzé tájékoztatást a december 24-re vonatkozó nyitvatartásukról, követve az Auchan tájékoztatátást.

A Penny már korábban közölte, hogy valamennyi, 230 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én.

A Spar áruházak többsége is zárva marad szenteste napján.

A nem élelmiszer-jellegű kiskereskedelmi áruházak közül pedig a Mountex, a Jysk, valamint a Rossmann is zártvatartást jelentett be december 24-re.