Orbán Viktor ismét a koronavírus-járványról nyilatkozik

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök két hét után ismételten rádióinterjút ad .
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
09:17
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Megszokott interjú

Orbán Viktor péntek reggel a megszokott módon a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának nyilatkozik.

09:17
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezen a javaslaton még sokat kell dolgozni

Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket, morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a csehországi Lednicében a visegrádi négyek találkozóján.

09:18
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Két héttel ezelőtt jelentette be a nemzeti konzultációt a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök két héttel ezelőtt azt mondta, hogy mindenki elvégezte a munkáját a mostani koronavírus-járványban, ami sikerhez vezetett. A kormányfő szerint az emberek akkor fognak össze, ha látják értelmét az intézkedéseknek. Orbán Viktor szerint ebben segít a nemzeti konzultáció, ahol az emberek hallathatják a hangjukat, és a kormány egyetértési pontokat hozhat létre, ami az intézkedések támogatottságához vezet. Ezért a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette, hogy új Nemzeti Konzultációt hirdetnek a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról.

09:31
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az interjú Orbán Viktorral

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:35
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vírus itt marad velünk, de rendkívüli jogrendre nincsen szükség

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet esetében a parlament hamarosan megszünteti ezt a jogot. Mindezektől függetlenül a vírus itt marad velünk, de rendkívüli jogrendre nincsen szükség. A járványügyi készültség pedig megmarad, így lesz egy azonnali bevetési egység, az Operatív Törzs dolgozik tovább, és fennmarad a kórházparancsnoki rendszer.

09:36
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

"Számos európai országnál sikeresebb volt a védekezésünk"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy számos európai országnál sikeresebb volt a védekezésünk. Nálunk gazdagabb országok is rosszabbul jártak, míg a visegrádi országok nagyon jól védekeztek. Az első csatát megnyertük, ez a győzelem már a zsákban van - tette hozzá.

09:39
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mivel ősszel egy második hullámra számítunk, ezért egyetértési pontokra van szükség

Orbán Viktor szólt arról is, nem szabad elfelejtkezni arról, hogyha a vírus esetleg felszaporodik, akkor ismételten az idősek lennének a legnagyobb veszélyben. Az időseket védő szabályokat fenn kell tartani  - mondta a miniszterelnök. A nemzeti konzultációról azt mondta, hogy a sikeres védekezés legfontosabb része volt, hogy az emberek elfogadják a szabályokat. Mivel ősszel egy második hullámra számítunk, ezért egyetértési pontokra van szükség. Orbán Viktor elmondta, hogy most van idő arra, hogy egyetértési pontok alakuljanak ki a jövőbeli védekezés esetében.

09:41
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig több mint egymillió ember munkahelyét mentették meg

Orbán Viktor a gazdasági lépésekről azt mondta, hogy minden második nap kap egy jelentést a munkanélküliség helyzetéről, és arról, hány embert mentettek meg a munkahelyeken. Egyelőre több mint egymillió munkahelyet sikerült megmenteni - tette hozzá. Nem segélyt akarunk adni - mondta a kormányfő. Bértámogatás és beruházási támogatás is van.

09:44
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ilyen szoros összefüggés a jó kormányzás és a gazdasági helyzet között még nem volt korábban

Ha össze akarjuk vetni magunkat a nyugatiakkal, akkor ilyen szoros összefüggés a jó kormányzás és a gazdasági helyzet között még nem volt korábban. Orbán Viktor szerint az emberek sokszor azt gondolják, hogy a kormány és a gazdaság két külön dolog, de ez most nem így van. Most egy gazdaságvédelmi időszakban vagyunk. Ha most jól fogjuk csinálni, akkor fantasztikus eredményre fogunk jutni  - mondta a kormányfő. Ha a kormányzat nem jól csinálja a munkáját, akkor nem fog sikerülni.

09:46
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

A 2021-es költségvetés is a gazdaság védelméről és a járvány elleni védekezésről szól majd

Orbán Viktor bízik benne, hogy jövőre több pénz áll majd rendelkezésre, de ennél most fontosabb ennek a jó elköltése. Még senki sem tudja, hogy a járvány első szakasza hogyan érintette a gazdaságokat. Éppen ezért a 2021-es költségvetés is a gazdaság védelméről és a járvány elleni védekezésről szól majd. Korábban már sikerült egy nehéz válságot kezelni 2010 után.

09:48
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Különösen a kisebb pénzűek vették igénybe a hitelmoratóriumot

A kormányfő arról is beszélt, hogy a 2010-ben már sikeres válságkezelés mellett olyan új lépéseket is bevetettek, amire korábban nem volt példa. Erre jó példa a hitelmoratórium - tette hozzá. Különösen a kisebb pénzűek vették igénybe a hitelmoratóriumot - mondta a kormányfő. Az is jó hír, hogy az ország egyharmada nem vette igénybe.

09:51
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Európában is példátlan lépésnek számít a hitelmoratórium

Európában is példátlan lépésnek számít a hitelmoratórium - mondta a kormányfő. Sikerült a hazai bankokkal megegyezni, és így a válságkezeléshez is hozzájárultak. Orbán Viktor szólt arról is, hogy az erős kormányzás is szükséges ahhoz, hogy a kormány jó megállapodást tudjon kötni a bankokkal.

09:52
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 2021-ben több pénzből fognak gazdálkodni az önkormányzatok

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az nem megy, hogy a bajban az önkormányzatok ne vegyék ki a részüket a védekezésből. Mindenkinek valamilyen formában hozzá kell járulnia a védekezéshez - tette hozzá. Ha valaki elkezd kibújni a védekezés alól, akkor idővel mindenki azt fogja csinálni. 2021-ben több pénzből fognak gazdálkodni az önkormányzatok - mondta a kormányfő.

09:55
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A V4-ek szlovák-magyar szárnya is jól fog működni

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a visegrádi négyekkel sikerült egyetértésre jutni. Egy rendes ember a mostani szlovák miniszterelnök is, és a magyar kisebbségekkel is rendesen bánik - tette hozzá. Olyan kormányfő, akinek van szíve. A V4-ek szlovák-magyar szárnya is jól fog működni.

09:58
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem lehet minket baleknak nézni

A pénzt először meg kell keresni, és utána lehet elkölteni - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a hitelfelvétel esetében nem szabad másokat belevinni egy kockázatos döntésbe, és ez igaz az országok közötti együttműködésre. Teljesen ellentétes az uniós javaslat ezzel a logikával. A válság azonban több uniós országban nagyon súlyos, ezért valamilyen közös megoldás kell - tette hozzá. Most azzal állunk szemben, hogy a közép-európai országok kibírják a válságot, míg lehet, lesznek olyan országok, amelyek nem. Most egyszer alkalmazni kell ezt az eszközt, de nem lehet igazságtalanul felhasználni ezt a pénzt. Nem lehet minket baleknak nézni.

10:00
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nekünk a jövő az érdekes, mert azt meg fogjuk nyerni

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem alszik jobban attól, ha valamelyik szomszédunk bocsánatot kér. Én korrekt és fair együttműködést akarok a szomszédos országokkal. Nekünk a jövő az érdekes, mert azt meg fogjuk nyerni - mondta a kormányfő.

10:01
június 12, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a miniszterelnöki rádióinterjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a miniszterelnöki rádióinterjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.