Valószínűleg megsérült az autós üldözésben résztvevő gépkocsitolvaj<br/>

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a járőrök lövései nyomán megsérült az az elkövető, aki kedden hajnalban az I. kerületből, egy Opel Corsa személygépkocsival több kerületen keresztül menekült az őt üldöző járőrök elől.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség járőrei akkor figyeltek fel a gépkocsira, amikor annak bekapcsolt a riasztója, majd az autó elindult. A járőrök megpróbálták megállítani a járművet, a Corsa azonban lassítás nélkül hajtott tovább. Ekkor a rendőrök - autójukon megkülönböztető jelzést használva - az Opel nyomába eredtek. Az üldözés az V. és a IX. kerületen át a XX. kerületig tartott.
A Corsa vezetője többször megpróbálta leszorítani az útról a járőrkocsit, majd a Soroksári úton megállást színlelt. Amikor a járőrök kiszálláshoz készültek, a Corsa nagy erővel gépkocsijuknak hajtott. A Készenléti Rendőrség tagjai ezt követően 8 célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekére. A járőrkocsi az ütközés következtében meghibásodott és megállásra kényszerült.
Az autót 5 óra 15 perckor, üresen találták meg a XX. kerületi Helsinki úton. A gépkocsin lövésnyomok láthatók. Feltételezhető, hogy az elkövető megsérült, az autó vezetőülése ugyanis véres.
A Készenléti Rendőrség 30 tagú bevetési egységet és kutyás járőrt irányított a helyszínre, amelynek közelében a rendőrök találtak egy véres pólót. A keresés jelenleg is tart.

(MTI)

Ajánló:

A Hetek című újság cikke az autók védelméről.