Megrótták Verebest és Bajort

Vágólapra másolva!
Pert nyert Grespik László, a közigazgatási hivatal vezetője az RTL Klub Heti hetes című műsorának két szereplőjével, Verebes Istvánnal és Bajor Imrével szemben.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Heti hetes című műsorának két szereplőjével, Verebes Istvánnal és Bajor Imrével szemben, magánvádas eljárás keretében, hétfőn pert nyert Grespik László, Budapest Főváros Közigazgatási Hivatalának vezetője. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) becsületsértés bűncselekménye miatt megrovást szabott ki a két vádlottra, Verebesre és Bajorra, ezenfelül kötelezték őket a perköltség kifizetésére is. Eszerint fejenként 1500 forint jelképes összeget kellene átadniuk a hivatalvezetőnek.

Grespik azért ment perre a Heti hetes két szereplőjével az emberi méltóság alkotmányos jogának megsértése vádjával, mert egy éve, a 2000. december 23-ai adásban Verebes és Bajor egy ironikus párbeszédben "lehülyézte".

A hétfői ítéletet követően mindkét fél fellebbezett: Grespik súlyosbításért, a vádlottak pedig a bűnösség megállapítása miatt. Grespik László tegnap lapunknak nyilatkozva kifejtette: ha ő lenne a bíró, Verebest minimum kétmillió, Havas Henriket másfél millió, Bajor Imrét pedig 500 ezer forintra büntetné. Úgy látja, egy ilyen ítélet segítene visszatartani a jövőben minden "gyalázkodó humoristát" a hasonló magatartástól. Grespik aláhúzta: a per nem az ő személyes ügye, az ilyen magatartás megelőzése minden közszereplő érdeke. Grespik László ugyanakkor fenntartja, hogy "nem a Heti hetes szereplői a valódi ellenfelek, ők csak közkatonák".

Bajor Imre a lap megkeresésére közölte, nem kíván többet az üggyel foglalkozni, elege van az egészből, ezért nyilatkozni sem kíván.

Korábban:

Grespik László tévedett a Heti hetes-perben